2020. március 18., szerda

Holografikus meditáció 2. rész

A meditáció első szintjén a hat irányból származó vizuális információkat próbáltuk egyidejűleg az emlékezetünkbe idézni. A második fázisban ugyanezt tesszük a hallott információval, a hangokkal, majd a kettőt összekombináljuk egy egyidejű "érzékfeletti" élménybe. 

1. Nézz körül ott, ahol jelenleg tartózkodsz! Jegyezd meg, hogy milyen hangokat hallasz jobbra tőled, balra tőled, magad előtt, magad mögött, magad alatt és magad fölött! Jegyezd meg, azt is, hogy mit látsz a vizuális tér hat tartományában (jobbra, balra, elől, hátul, fönt és lent)!

2. Most hunyd be a szemedet, és sorban, minél részletesebben idézd fel, hogy milyen hangokat hallottál a jobb oldaladon, a bal oldaladon, magad előtt, magad mögött, magad alatt és magad fölött! A korábbiakban hallott hangokra koncentrálj, ne a valós idejűekre!


3. A következő lépésként egyszerre idézd fel mindazt, amit a hat irányban hallottál. Amikor sikerül mindezt egyszerre a figyelmed fókuszban tartani, akkor a tudatos módosult állapotba kerül.

4. Most ugyanúgy, sorban, minél részletesebben idézd fel, hogy mit láttál a jobb oldaladon, a bal oldaladon, magad előtt, magad mögött, magad alatt és magad fölött!

5. A következő lépésként egyszerre idézd fel mindazt, amit a hat irányban láttál. Amikor sikerül mindezt egyszerre a figyelmed fókuszban tartani, akkor a tudatod még mélyebb transzállapotba kerül.


6. Most egyesítsd a korábban befogadott hang- és képi benyomást az ÖSSZES irányból egyszerre. Ekkor belépsz az úgynevezett "szupertransz" állapotába, mivel az éber elme nem képes ekkora "sávszélességű" információt befogadni. Miután ezt kellőképpen begyakoroltad (többszöri alkalommal, más-más környezetben), készen állsz a meditáció harmadik szintjére.

Eben a tudatállapotban a hétköznapi elme lineáris információfeldolgozó képessége felmondja a szolgálatot, és kilépünk a harmadik dimenzióból, hogy holografikus módon lássuk a téridő történéseit. Ez az a mód és állapot, ahogyan a szellemvilág lényeivel tudunk kommunikálni. Ők ugyanis nem mondatokban adják át az információt, hanem holografikus képekben, melyek az adott tárggyal kapcsolatos összes információt tartalmazzák egyszerre. Ennek az információnak csak egy töredékét tudná befogadni a hétköznapi elménk, és azt is hosszú idő alatt. Ez a transzállapot a szamádhi, azaz "elmerülés" állapota, amikor a meditáló egyszerre kap meg minden információt a meditáció tárgyáról, de annak csak egy töredékét képes lefordítani "emberi" nyelvre. A sámánok által használt enteogén, azaz tudatmódosító hatású, tanító növények is ehhez hasonló transzállapotot váltanak ki, és ezért okoz nehézséget sokszor a transzból visszatérő sámánnak, hogy szavakba öntse az általa átélteket. 

Nincsenek megjegyzések: