2013. december 13., péntek

25 kérdés - értékeld az évedet!

Újra eltelt egy esztendő, fordult egyet a Napisten szekere égi pályáján. Akárhogy is viszonyulunk az időhöz, érdemes értékelni egy-egy ilyen időszakot, és újabb célokat kitűzni a következőre, terveket szövögetni, vagy akárcsak elmeditálni a változás állandóságán. Holnaphoz egy éve volt a templomi esküvőnk Orsival Keralában, márciusban pedig itthon a polgári. Közben eltörtem a karomat, ennek következtében abbahagytam a Thaiboxot, viszont rákapcsoltam a Street Workoutra. Természetesen sokat is jógáztam, meg úsztam is a nyár folyamán. Sikeresen lezajlott a jógatáborunk Bracon, ahová idén már harmadszor mentünk, annyira szép az a sziget. Egy darabig más tájak felé nézünk, aztán meglátjuk. Közben bezárt az Atma Buda, de szeptemberben sikerült egy másikat nyitnunk a Széll Kálmán téren. Ja, volt még egy bringás balesetem is, de abban csak a bőröm jött le pár helyen, a fizikai sérülések sorát ezzel zártam idén (remélhetőleg).

Orsikám babát vár, így termékenynek mondható az idei évünk, és persze a munka frontján sem unatkoztunk. Szóval eseménydús év volt, és valószínűleg a következő is az lesz, sőt, talán amikor meghalunk, akkor lesz időnk egy kicsit pihenni. Most pedig Ashley Wilhite tollából idéznék huszonöt kérdést, ami talán nektek is segít, ha szeretnétek leülni pár percre és tartani egy kis évértékelő szertartást. 

1. Mire vagyok a legbüszkébb ebben az évben?
2. Hogyan lehetnék jobb abban, amivel foglalkozom?
3. Miben érzem, hogy elakadtam?
4. Miben kell nagylelkűnek lennem önmagammal?
5. Foglalkoztat a karrierem?
6. Milyen leckéket tanultam meg?
7. Milyen évet zártam pénzügyileg?
8. Hogyan töltöttem a szabadidőmet?
9. Mennyire viseltem gondját a testemnek, elmémnek és lelkemnek?
10. Mennyire voltam nyíltszívű?
11. Mikor éreztem a legkreatívabbnak magamat?
12. Milyen terveimet valósítottam meg?
13. Mi az, amit halogattam?
14. Milyen módon tudom átstrukturálni az időmet?
15. Mennyire hagytam, hogy hátráltasson a félelem vagy a kudarc?
16. Mi az, amiben kétségem merült fel?
17. Mikor éreztem a leginkább élőnek magamat?
18. Hogyan tanítottam másokat arra, hogy tiszteljenek?
19. Hogyan tudom fejleszteni a kapcsolataimat?
20. Voltam-e igazságtalan valakivel?
21. Kinek kell megbocsátanom?
22. Mi az, amit ideje elengedni?
23. Milyen régi szokásoktól szeretnék megszabadulni?
24. Milyen új szokásokat szeretnék kialakítani?
25. Hogyan lehetek elfogadó önmagam iránt?

Remélem, hogy mindenkinek sikerül a jövő évben is megvalósítania a terveit, elképzeléseit, álmait, de ha esetleg ez nehézségekbe is ütközne, soha se adjátok fel az álmaitokat! Az év hátralévő részét pedig használjátok ki a lehető legjobban arra, hogy jógázzatok, szeressetek, érezzétek jól magatokat, töltsétek az időt azokkal, akik boldoggá tesznek, és tegyetek meg mindent, amitől eltökélten tudtok a következő évbe lépni, készen a kihívásokra, megpróbáltatásokra, és nyitva a kellemes meglepetésekre és ajándékokra! én pedig ígérem, hogy jövőre is veletek maradok a blogoszférában és a jógaórákon is, nehogy véletlenül elkezdjetek unatkozni! 

1 megjegyzés:

Krisztián (kisbuddha) írta...

Köszi Gauresz! :D
Nektek is minden jót!