2014. október 17., péntek

Babás Agni Orsival

Orsi visszatért a jógaoktatás frontjára, méghozzá nem egyedül, hanem héthónapos csemeténkkel, Lolával! Amióta a bébi megszületett, az edzést és a jógát is neki kell alárendelni, és így Orsi kipróbált néhány babás jógaórát különböző jógastúdiókban, Általános tapasztalata az volt, hogy nem nagyon fáradnak el tőle az anyukák, mert javarészt a gyerkőceik masszírozásával meg kontrollálásával vannak elfoglalva. Ez egyébként a kismama-jóga órákra is igaz általában, mert azok is nagyon kímélőek. Ami egy olyan anyuka számára nem is baj, aki még nem jógázott vagy nem is sportolt a terhessége előtt. De egy rendszeresen jógázó anyuka, persze megváltozott állapotát figyelembe véve azért a terhesség hónapjaiban is szeretne mozogni és alaposan nyújtani. a szülés utáni időszakról nem is beszélve.

Szóval most itt a lehetőség, az Agni-jóga gyakorlatsort tolhatjátok végig Orsival hetente kétszer, egyrészt hétfőnként délelőtt 11 órakor az újonnan nyílt óbudai Gyöngy jógastúdióban, másrészt péntekenként délelőtt 10-től az Atma Center Budai jógastúdiójában a Széll Kálmán téren. A babák is részt vesznek a jógában, de amikor saját maguktól is elvannak, akkor az anyukák jógáznak rendesen. Az egy-másfélórás foglalkozásokra Orsinál lehet jelentkezni a yogaorsi(kukac)gmail.com email címen, illetve telefonon is: 06304909309.

Tudjuk azt, hogy a szépség, egészség, jó alak és a fogyás erőfeszítést és legfőképpen szervezést igényel, főleg a kisgyermekes anyukáktól. Többen és többször elregélték már, hogy a férfi bizony nagyon szereti a feleségét, és türelmes is a szülés és gyereknevelés körül adódó bonyodalmakat és súlyfelesleget illetően, de azért a büntetlen zabálás és a testmozgás teljes kiiktatása gyakran megbosszulja magát. Nézzük a dolgot pozitívan: Egy ismerősöm, aki egyébként is jó alakú, aktívan sportoló és az étkezésére odafigyelő hölgy volt, fogyott pár kilót, és amikor a férje visszatért munkaútjáról, nem győzte hallgatni tőle a bókokat, hogy milyen jól néz ki, meg hogy mennyire csinos, és hogy mennyire szereti. 

Ez azért sokkal kellemesebb és megnyugtatóbb meglepetés, mint amikor azt vesszük észre, hogy a férjünk más csajok után kacsingat. Az elme bizony ilyen, értékeli a szépet, és a tartalmat még többre tartja, ha a csomagolás is első osztályú. Ezért pedig, hölgyeim, tenni kell. Itt sem érdemes belecsúszni az áldozat szerepébe, és a körülményekre meg a gyerekre hárítani mindent. Kelj fel, öltözz fel, dobd be a bébit a hordozóba, és irány a jóga! Talán még arra is inspirációt kapsz, hogy csütörtökön fuss egyet a babakocsival a Margitszigeten, különsen, amíg ilyen gyönyörű az idő! Orsi ugyanis lelkesen belépett egy babakocsis futókörbe, és csütörtökönként lehet vele futni a Margitszigeten. Persze más napokon is, csak azt meg kell beszélni vele. 

Vasárnap például én szoktam Lolával futni a Városmajorban, hat kilométert, ha éppen nem nyűgös és nem akar inkább hintázni. Reggel legyakorlok az Atma Budában, aztán amíg Orsi jógázik, mi runningolunk. Szóval gyerekkel is meg lehet oldani a mozgást, legalább látja a jó példát, és ő is jobban kedvet kap hozzá. De ha rá tudjátok bízni a gyermeket a nagyira vagy valakire, akkor persze az összes jógaóra nyitva áll előttetek, gyertek bátran! Még egy kis lelkesítőt is belinkelek ide, amit már jó múltkorában írtam a témában: Gyereket szültél? Get over it!

Nincsenek megjegyzések: