2015. június 28., vasárnap

A szúrja-namaszkára további hatásai

Újabb részlet a Detox-jóga könyvből:

Javul a bőr színe és funkciója, mivel az alapos izzadás során a lép több toxint képes kiszűrni a vérből és több pránát képes befogadni a környezetből.

Erősíti a nyakat, vállakat, karokat, csuklót, ujjakat, a hátat, hasfalat, derekat, beleket, combokat, térdeket, vádlit és a bokát. A hát erősítése a vesebajok hatákony ellenszere is egyben.

A napüdvözlet fejleszti a mellkast, vagyis szilárd, ellenálló és elasztikus lesz tőle, visszanyeri természetes formáját.

Jó hatással van a méhre és a petefészkekre, és megszünteti az olyan menstruációs panaszokat, mint a menstruáció kimaradása, fájdalmas menstruáció stb.

Könnyebbé és fájdalommentesebbé teszi a szülést. A menopauza minden kellemetlen tünetét megszünteti.

A terhességgel járó hányinger és kívánósság is megszüntethető vele.

Szoptatós anyáknál növeli a tej mennyiségét és javítja a minőségét

Megakadályozza a hajhullást, az őszülést és a kopaszodást a haj és a fejbőr táplálásával.
Javítja a nyak mozgástartományát és a fej vérkeringését.

Megszünteti a szexuális zavarokat férfiaknál és nőknél.

Csökkenti a makacs zsírlerakódást a has, csípő, combok, nyak és az áll körül.

Megszünteti a vesebetegségeket. Erősíti a hasat, nyakat, hátat és a mellkast azáltal, hogy a gerinc felé húzzuk a hasunkat a napüdvözlet bizonyos pózaiban.

Megszünteti a kellemetlen izzadságszagot.

Csökkenti a dongalábat.

Megszünteti a térdek összeverődését séta közben.

Megelőzi az idegkimerülést a szabályos légzés által.

Ha helyesen végezzük a pózokat, akkor növelik a testmagasságot.

Közvetlen mechanikai hatást gyakorol az emésztőcsatornára, ezáltal gyógyítja a székrekedést.

Nem csak külső formát, jó alakot és izomtónust ad, hanem a legtöbb belső szerv működését is javítja.

Megerősíti az immunrendszert, így jobban ellenállunk a betegségnek. Az egészség gyakorlati tesztje az, ha sohasem fázunk meg vagy köhögünk, ami még az orvosok szerint is elkerülhetetlen. Az egészséges ember soha nem érez fájdalmat egyik belső szervében vagy végtagjában sem.

Gyorsan, könnyen és biztosan, lépésről lépésre eljuttat a jelenlegi állapotunkból a fizikai tökéletesség szintjére.

Ez a leggyorsabb módszer a fiatalosság megőrzésére. Mentális és fizikai tartást ad.
A napüdvözlet gyakorlója több mentális és pszichés erőre tesz szert és fokozatosan kialakul benne az istenhit. Növeli a mentális koncentráció, az optimizmus és az önbizalom erejét.

Az egészséges ás józan élet alapja, és egész életünkben felbecsülhetetlen értéket ad. A napüdvözlet rendszeres, mindennapos gyakorlása és a helyes étrend a kicsattanó egészség és sugárzó életerő mellett megszünteti a stimuláló és nyugtató anyagok iránti függőséget, a csípős és sült dolgok iránti vonzalmat, és a szexuális önmegtartóztatásban is segít.

Távol tart a rossz szokásoktól, jó gondolatokat ébreszt, optimistává, adakozóvá és jóindulatúvá tesz, megtanulunk áldozatot hozni másokért.

Röviden, a Napüdvözlet megnyitja az ajtót a dicsőséges egészség, erő, hatákonyság és élethossz előtt. A napüdvözlet összehangolja az összes belső szervet, ideget, izmot és a többi szervrendszert, melyeket párhuzamosan stimulálja, fejleszti és erősíti, amit semmilyen más gyakorlattal nem érhetünk el.


Ellenjavallatok: Nők a terhesség 4. hónapjától csak módosított változatban gyakorolják, az utolsó hónapban ki lehet hagyni. Nők menstruáció idején kihagyjhatják, ha görcseik vannak. Csukló-, és vállsérülés esetén is ki lehet hagyni, ha fájdalmat okoz a végrehajtása.

Nincsenek megjegyzések: