2015. június 3., szerda

Kovaföld - a belső testradír

A számtalan étrendkiegészítő között már lassan nem tud eligazodni az ember, mégis mindig megjelennek újabb favoritok, melyek az árusítóik szerint minden csodára képesek. Én sis kom mindent kipróbáltam már, de van, amire nem jut kapacitásom. Legutóbbi kísárletem az útifű-magháj volt, amit azóta is rendzseresen fogyasztok minden nap. Ez a rosttartalmú készítmény is valamennyire tisztítja a vastagbelet, megakadályoza a székrekedést, és rendbeteszi a bélflórát, de akinek ilyne jellegű gondjai vannak (szinte mindenkinek, aki nem étkezik 100% egészségesen), érdemes kipróbálnia az étkezési kovaföldet is. Feleségem hajhullás ellen szedte, mivel magas az ásványi anyagátartalma is, illetve székrekedéses betegeknél már az első nap javított az állapoton. Nos, nézzük, mi mindenre képes még ez a természetes szilíciumagyag?

Mi a kovaföld?
A természetes gyógymódok kedvelőinek legújabb csodafegyvere a kovaföld, egy őskori tengeri lerakódásból keletkezett makromolekuláris, természetes anyag.

Az étkezési kovaföld nem föld, hanem egy abszolút mértékben természetes és tiszta anyag, tulajdonképpen az ősi egysejtűeknek a megkövesedett váza, amelyet az évmilliók során porrá morzsolt a természet. Több millió évvel ezelőtt a kovamoszatok az őstengerekben éltek, majd az évek múlásával lesüllyedtek a tengerfenékre, és üledékes kőzetté alakultak. Ez a kovaföldes kőzetszerkezet magas szilíciumtartalommal és jelentős mennyiségű ásványi anyaggal, nyomelemmel rendelkezik. A szilícium tartalma egyedülállóan magas, mintegy 85%, és ebben van a jelentősége is. Emellett tartalmaz sok fontos ásványi anyagot és nyomelemet is.

A szilícium nagyon hasznos minden élőlény számára, az emberi szervezetben a kötőszövetek sejtjeinek keménységét, szilárdságát és rugalmasságát biztosítja. Hasznos még a haj, a bőr és a köröm egészségének szempontjából is. Hiányában csökkenhet a csontok, az izmok és a bőr rugalmassága.

Nem véletlenül hívják a szilíciumot életásványnak, vagy mondják róla azt, hogy élet nem létezne nélküle. Ugyanis a szilícium a sejtfalak fő alkotóeleme, és ez az anyag képes igazán változtatni a membránpotenciálon, a sejtfalak külső és belső oldala közti töltéskülönbségen, amely ha megfelelő minőségű, akkor a sejtfalak képesek lesznek átengedni a működésükhöz szükséges információt, vagyis nagymértékben javulhat a minden életfolyamat alapjául szolgáló a sejtközti kommunikáció.

Miért rendkívüli a kovaföld?

A fent leírtak már önmagukban is hatalmas segítség lehetnek az ember számára, de nézzük meg, mitől is rendkívüli még a szilícium. Mivel a sejtfalak fő alkotóeleme, elsőrendű szerepe van a tápanyagok felszívódásában. Hihetetlenül fontos, mert:

- mindenütt megtalálható a szervezetben,
- a létfontosságú szervek nem tudnának működni nélküle.

A nagyfokú méregtelenítő hatását annak a tulajdonságának köszönheti, hogy a kovaföldnek a felülete fizikai tulajdonságánál fogva, több négyzetméternyi toxikus anyagot, gyulladásos folyadékot, méreganyagot tud akár megkötni és segíteni a szervezetből való eltávolítását.

Képes lehet kitakarítani a bélrendszert az évek során összegyűlt, felhalmozódott nyáktól és méreganyagoktól. Így akár a bélrendszerben elhárulhatnak az akadályok, amik eddig gátolták a tápanyagokat a teljes felszívódásban. A bélbolyhok újra be tudják tölteni rendeltetésüket, a tápanyagok teljes mértékben fel tudnak szívódni.
A kovaföld működése
A nyirokrendszerben: A szilícium hatására növekszik a nyiroksejtek száma, és fokozódik a fagocitózis: a nagy falósejtek és fehérvérsejtek a kórokozókat bekebelezik – fagocitálják - és ezzel a kórokozók döntő többségének a pusztulását okozhatják.

A bélrendszerben: 1 gramm szilícium felülete akár több négyzetméternyi gyulladásos folyadékot, gázt, toxint képes felszívni és kipucolni a szervezetből, miközben a természetes bélflórát tovább erősíti.

A kovaföld egyetlen darabja 7000-szeres nagyításban úgy néz ki, mint egy henger, tele lyukakkal.

A kovaföld hengereknek nagyon erős negatív töltésük van. Az ilyen hengerek milliói a gyomron és emésztő-rendszeren keresztül haladva mozgásuk közben vonzzák és elnyelik a mindig pozitív töltésű baktériumokat, gombákat, parazitákat, vírusokat, endotoxinokat, növényvédőszer-maradványokat, drogokat, nehézfémeket és a férgeket is. Ezek csapdába esnek a hengerekben, és kiürülnek a testből. A salakanyag eltávolításra kerül, és az immunrendszer működőképessége újra javulásnak indulhat.

A kovaföld nagyon kemény. A keménységi skálán, ahol a gyémánt 9-es, a kovaföld 7-es. Ez nagyon fontos, mert a milliónyi kovaföld henger keresztül utazván a vékony és vastagbélen "ledörzsöli" a falakat, így a bélfal megtisztul az évek alatt lerakodott káros nyáktól is.

A kovaföld élettani hatásai
Az étkezési kovaföld fogyasztásának három jelentős következménye van:

- Normalizálódik az emésztés és az anyagcsere.
- A tiszta és egészséges vastagbél távol tartja a polipokat, daganatokat, fekélyeket.
- A tápanyagok - így az antioxidánsok is - teljes mértékben felszívódnak, és a szervezet ellenálló képessége gyorsan és jelentős mértékben erősödhet.

A szervezet teljes regenerációja
A szervezet szinte összes funkcióját javíthatja, mivel a testünk sejtjeinek anyagcseréjét optimalizálja azáltal hogy segíti újjáépíteni a sejtmembránt, és rendbe rakja a szöveteket, a csontoktól az ereken át a kötőszövetig, a szív- és érrendszertől kezdve az idegrendszerig.

Tápanyagok teljes felszívódása,
antioxidáns védelem

A belek megtisztításában sokat segíthet, megszabadulhatunk az évek során lerakodott nyáktól, parazitáktól, férgektől, békén hagyva a normális bélflórát, mindezt az immunrendszer megerősödésével. A tápanyagokban lévő antioxidánsok könnyebben felszívódnak. Így ezek az anyagok a szervezetbe jutva harcolhatnak a rák, a fertőzések, és a korai öregedés ellen.

Energetizáló hatás
A tápanyagok minél magasabb felszívódásával, rendbe rakja az emésztést, növeli a vitalitást, magas energiaszintet állít elő, növeli a fizikai és szellemi teljesítményt, megszüntetheti az álmatlanságot.

Gyors és látványos külső változások, fogyás
Jelentős mértékben javíthatja az inak, ízületek, csontok és egyéb kötőszövetek állományát, elkerülhetőbbé vagy csökkenthetőbbé válnak a reumatikus problémák, egyéb mozgásszervi problémák. A bőr, fogak, körmök és haj szerkezete is jelentős átalakuláson mehet át. A bőr a kitisztulása miatt rugalmasabb lehet, a haj megerősödik, fényessé csillogóvá válik.

Alkalmazási módja
A kapszulás kiszerelést a gyártó tájékoztatója szerint kell szedni. A por állagú 100%-os étkezési kovaföld (én ezt ajánlom, nem érdemes kapszulákkal szórakozni, és olcsóbb is a por) fogyasztására általánosan elfogadott módszer: egy teáskanállal reggel, ébredés után. El lehet keverni vízben, vagy gyümölcslében.

Fogyasztása nem jár kellemetlenséggel, mivel nincs rossz íze. A felszívódását segíti, ha C-vitaminnal együtt fogyasztjuk.

Ha a készítmény kalciumot is tartalmaz, figyelni kell rá, hogy más kalcium tartalmú készítményekkel egyidejűleg ne szedje!

Mivel a méregtelenítési folyamat beindításakor felszabaduló anyagoknak biztosítani kell a távozást, így a kovaföld rendszeres szedése mellett nagy mennyiségű (2-3 liter) víz napi fogyasztása szükséges!

A tiszta, étkezési kovaföldnek nincs mellékhatása, a fogyasztók még emelt mennyiségnél sem tapasztaltak negatív hatásokat. Ennek ellenére napi 2 teáskanálnál több fogyasztása nem ajánlott, mivel nem növeli a jótékony hatásokat.

Biztonsági információk
Szedése bármilyen korcsoportban és egészségi állapotban ajánlott, de kifejezetten hatásos szilícium hiány miatt kialakult hajhullás, töredezett haj, repedezett, puha köröm esetén és a bőr egészségnek megőrzésére. Fontos szerepe lehet a csont és a porc képzésében.

Nagyon fontos, hogy az ipari (pl. medenceszűrésre használt) kovaföld nem megfelelő tisztaságú, ezért emberi fogyasztásra kizárólag 100%-os tisztaságú, étkezési minősítésű kovaföldet használjunk!

Nincsenek megjegyzések: