2015. június 8., hétfő

Tanulságok a Fegyenctalálkozóról

Múlt vasárnap volt a Fegyenctalálkozó a Crossfit Trafoban, és engem is meghívtak, hogy tartsak jógát a fegyenceknek. Ennek nagyon örültem, mert egyébként is szeretem a csapatot, és sok mindenkivel szerettem volna már személyesen is találkozni közülük. Viszont azóta nem volt még érkezésem, hogy blogokat írjak, iszonyú intenzív hét áll mögöttem, és még nincs vége. Szóval most jutottam oda, hogy írjak egy kis szösszenetet a fegyenctalis élményeimről, illetve egészen pontosan a tanulságokról, amiket szép számban levontam a nap folyamán. Szóval akkor most következzék a kis listám, amit minden olvasó kiegészíthet a sajátjával is kommentben:

1. A Fegyencek a valóságban még sokkal jobb arcok, mint a Facebookon.
2. Szeretem az állatjárásokat! Mondjuk eddig is szerettem, de falkában még jobb csinálni!
3. Erősíteni kell a fogáserőt! 35 kilót nyomtam a karergométeren, ami édeskevés, főleg, ha 24-32 kilós girjákat akarok lóbálni 10 perceken keresztül.
4. A szöghajlítás nagyon jó dolog! Amint időm engedi, be is ugrom egy csavarboltba és veszek egy garnitúrát!
5. Rá kell állnom a húzódzkodásra és a fekvőtámaszra. Versenyen kívül 10-et húztam és 40 fekvőt toltam le egyben, José mindkettőben simán rám vert.
6. Krisztián nagyon szigorú. Ha az eddigi életemben végrehajtott húzódzkodásaimat az ő mércéjével mérnénk, akkor kb a felét el sem fogadná.
7. Tar Gabi nagyon szép egykezes fekvőtámaszt tud. Egyet nekem is sikerült csinálnom, de kedvet kaptam hozzá, hogy szabadidőmben gyakorolgassam (már csak a szabadidőt kell megtalálni hozzá hehe).
8. Azt hittem a hídban profi vagyok, de simán rávertek a két és fél percemre egy csomóan. Oké, nem voltam annyira ott fejben, és hamar feladtam, de ezt a pózt amúgy is sokat kellene gyakorolnom, akkor már simán álldogálhatok benne egy kicsit tovább is. A girjához nagyon jó kiegészítő gyakorlat, mert kell a vállmobilitás.
9. A Bartendaz csapat tagjai állatok! 25 húdózkodással és 100 fekvőkkel nyerték az első helyeket a versenyben, és fergeteges bemutatót is tartottak.
10. Mindig feszíteni kell a farizmot. Ezt eddig sem a deadliftnél, sem a fekvőnél és egy csomó más gyakorlatnál nem vettem komolyan. Mellesleg a girjában is sokkal jobb lesz a csípőtolásom, ha megtanulom aktiválni a farizmomat.
11. False grip és gyűrűs muscle-up az élet! Még nem tudom, hogy hová fogom beilleszteni az edzéstervembe, de kellene azért foglalkozni a gyűrűvel egy kicsit, legalább alapszinten. Egyszer csak meglesz az is!
12. És végül az utolsó konklúzió: mindenkinek jógáznia kell! meglepően sokan jöttek oda hozzám a nap végén, hogy most már fognak nyújtani és jógapózokat gyakorolni, mert rájöttek, hogy mennyire merevek. 

Remélem, jövőre is részt vehetek a fegyenctalálkozón, és sokszor edzhetek még együtt a fegyencekkel! Nagyon lelkes csapat, és minden új és jó dologra nyitottak. A szervezőknek, Galba Zsoltnak, Pereg Petinek, Tar Gabinak és Eső Krisztiánnak külön köszönöm, hogy ilyen remek eseményt hoztak össze, és várom a folytatást!

Nincsenek megjegyzések: