2015. június 22., hétfő

Ismét jót napfordulóztunk!

Már a harmadik volt az idei Napforduló Jógafesztivál. Az elsőt 2012-ben rendeztük, és nagy siker volt. A másodikat 2013-ban, és az árvíz miatt egy héttel a program előtt végülis a Városligetre módosítottuk a rendezvény helyszínét. kicsit kevesebben jöttek el, mint az elsőre, így 2014-re megrekedtem a dologgal, meg amúgyis az egy nehéz év volt, nem tudtam eldönteni, hogy merre fejlődhetne ez a fesztivál. Már akkor is voltak törekvések arra, hogy más stúdiókat is bevonjak a dologba, de az végül elmaradt. Idénre viszont új löketet adott a dolognak az, hogy június 21-et a Jóga Világnapjának nyilvánította az az indiai kormány, én pedig eldöntöttem, hogy kiterjesztjük a fesztivált mindenkire, aki szeretne megjelenni rajta. 

A helyszín (a nagy platánfa és a Holdudvar melletti nagy rét) adott volt, és a Holdudvar, illetve Wndrlnd pedig tartós partnernek bizonyult, és idén is adtak áramot, kábelt, hosszabbítót, WC-lehetőséget, amit ezúton is nagyon köszönünk nekik. A zenei rész szervezését idén Németh Viktor, a Kirtan Band vezetője vállalta fel, és remekül sikerült is összehangolnia a kölönböző zenészek fellépését. Számomra kellemes élmény volt mindegyik zenészt hallgatni, miközben jógázott a tömeg. 

A stúdiók pedig lelkesen becsatlakoztak az eseménybe, amikor kiírtan a Rebel Jóga Facebook csoportba, hogy mindenki bátran csatlakozhat. Ezzel mi is jól jártunk, mert a fesztivál össz látogatottsága szerintem megháromszorozódott, ugyanakkor mindenkinek a jógaóráin szépen voltak vendégek. Pedig volt, amikor párhuzamosan négy-öt jógaóra is ment éppen a rét különböző részein. 

Az én benyomásom az volt, hogy a résztvevő jógastúdiók és elégedetten távoztak, a vendégek meg még inkább. Jövőre valószínűleg még színesebb lesz a program-kínálat, sőt, még azt sem tartom kizártnak, hogy a téli napfordulóra is kialakul valami, bár ehhez még ötleteket és inspirációt várok, hiszen egy beltéri rendezvénynek nagyobbak a költségei is, mint a füvön jógázásnak, és karácsony előtt az emberek élete is rohanósabb szokott lenni, mint így nyár közepe táján. 

A Vinyasa Flow jógaegyesületet és a BinduSar Jógastúdiót külön is kiemelném. A Vinyasa Flow csapata már reggel 8-kor ott volt a réten, és nagy szemeteszsákokba összeszedték az előző napi bulizgatás után hátrahagyott szemetet, majd ugyanezt a nap végén is megtették a két stúdió önkéntesei. A jógi egyik jellemzője ugyanis, hogy tisztábban hagyja maga után a helyet, mint amilyen volt, amikor odament. És természetesen örülök, hogy ilyen szintű összefogás kezd megvalósulni a jógastúdiók között, és mindenkitől várom az ötleteket a jövőre és a továbblépési lehetőségekre vonatkozóan. 

Köszönöm, hogy ott lehettem, és hogy adtátok a szíveteket! One Love! Az indiai nagykövetség kiküldött egy videóst is, aki készített egy három perces összeállítást a Napfordulóról, nézzétek szeretettel!

Nincsenek megjegyzések: