2019. július 1., hétfő

Odin táltos lova

Most volt egy kis szünet a szimbólumok átadásában, mivel fesztiválokon voltam és sok koncertet tartottam. De előre lett vetítve, hogy a következő szimbólum, amit megkapok Odintól, nyolclábó lovával, a Sleipnirrel lesz kapcsolatos. Ez alkalommal éppen egy egyéni kezelést végeztem, ahol a vendégnek is nagyon erős és részletes, szinte beavatás-szerű látomásai voltak, én pedig megláttam odin nyolclábű szürke pejkóját, Szleipnirt, és ő hívott, hogy üljek a hátára, mert megyün Odinhoz. Az eddig kapott kilenc szimbólumot igyekszem minál gyakrabban használni, a gongra is fel szoktam rajzolni őket, ütővel, illetve a kezelt személyekre is kivetítem, amitől úgy érzem, hogy erősödik a gyógyító folyamat hatékonysága. Szóval Szleipnir hátán szárnyalva jártuk be a felső világokat, mígnem Aszgardba érkeztünk. Érdekes módon én úgy láttam, hogy nem csak nyolc lába volt, hanem két szárnya is, és a homlokán egy szswrv is csavarodott, vagyis a pegazusok és unikornisok jellemzőit is viselte. Ahogy belovagoltunk Aszgard erődítményébe és a Valhalla csarnokába, Odin elé kerültünk. 

Egy nagyon szép szimbólumot rajzolt le fénylő vonalakkal a levegőbe, majd a derekamra tekerte, mint egy övet. Itt látható a képen, talán látezik valami hasonló a magyar vagy az északi népi motívumokban is. A kereszteződő vonalak nyolc vége Szleipnir nyolc lábát jelképezi. odin azt mondta: "Ez nyolclábú táltos lovam szimbóluma, és ha kivetíted a derekadra vagy valaki máséra, akkor megkapod a lovam erejét, mely a kilenc világban bárhová el tud vinni a szél segességénél gyorsabban, és vissza is tud hozni onnan épségben. Ha bármilyen veszély leselkedik rátok, akkor átugorja, és semmilyen ártó erő nem képes utolérni. Ez a szimbólum tehát a szellemvilágban való közlekedést, és a céljaink elérését is elősegíti, például, ha a jövőben tervezünk valamit, és nem tiszta a kép, akkor el tud vinni a jövőbe vagy a múltba is, hogy jobban lássuk a helyzetet. A rúna-szimbólum vörös háttér előtt szürke színben jelent meg. 

Ezzel búcsút is intettünk Odinnak, és Szlepinir visszavitt az Életfához, én pedig folytattam a dolbolást, amíg vége nem lett a kezelésnek. Általában fél órát szoktam dobolni, és előtte fél órát gongozok. A vendég, aki közben ott feküdt, szintén kapott fénylő szimbólumokat a torkára, a homlokára és a tenyereire. Nem ritka, hogy a szellemvilág szimbólumokban kommunikál velünk, és ezeknek utána több és több dimenziójába tudunk behatolni, ahogy használjuk az energetikájukat. 

Álljon most itt egy kis összefoglaló Szleipnir mitológiai szerepéről a Wikipédiából:

"Szleipnir (Sleipner, ó-norvégül Sleipnir) a skandináv mitológiában Odin szürke, erős, nyolclábú lova. Szleipnir gyorsabb, mint bármely más ló, s a szélnél gyorsabban tud vágtázni. Földön, vízen és levegőben is tud haladni. Odin nagyon szereti a lovát és a legendák szerint ő az, aki a Valhallába viszi a háborúban elesett harcosokat. A jósnő, Sigrdrivomal szerint Odin rúnákat faragott Szleipnir fogaira. Szleipnir apja Svadilfari, egy hegyi óriás (Bergrese)hatalmas fekete ménje. Ez az óriás felajánlotta, hogy épít egy erődöt az istenek otthona, Asgard körül. Ha sikerül felépítenie az erődöt egy szezon alatt, fizetségként a Napot, a Holdat és feleségnek Freyja istennőt kérte. Az istenek nem hitték, hogy meg tudja csinálni, és elfogadták a követeléseit. De Svadilfari erős, és az ő segítségével úgy néz ki, mintha a óriásnak mégis sikerülni fog. Az istenek kezdtek nyugtalankodni, és elküldték a ravasz Lokit, hogy valamiképpen hátráltassa az óriást. Loki egy gyönyörű szürke kancává válik, elcsábítja Svadilfarit a gazdájától és hagyja, hogy a mén meghágja. Loki hamarosan megszüli a varázslatos csikót, Szleipnirt. Az óriásnak lova nélkül nem sikerül időben elvégezni a feladatát. Loki visszaalakul embernek, és a lovat (Szleipnir) később Odinnak adja.

Szleipnir nem Loki egyetlen gyermeke, testvérei a nagy és rendkívül erős farkas, Fenrir (Fenrisulven), és Jormungandr (Midgard kígyó), amely egyre növekszik, amíg körbe nem éri a földet. Van egy nővére is, Hel, aki szépséges az egyik oldalán, de élettelen, mint egy halott a másikon. Szleipnir találkozik féltestvérével az alvilágban, ahova Odin száműzte azt, hogy a holtak úrnője legyen. De Fenrir farkas az istenek és a sötétség erői közötti utolsó csatában (Ragnarök) megöli Szleipnirt, és elnyeli őt Odinnal együtt.

Az óriás Rungnir fogadást köt Odinnal, hogy ő és lova gyorsabb, mint Odin és Szleipnir. Rungnir elveszíti a fogadást, és később elesik a Thor elleni harcban. A Ragnarökben Hermod és Szleipnir lemennek az alvilágba, hogy megmentsék Baldrot és Odint. A kilenc nap és kilenc éjszaka vágtatnak földön, tengeren és égen keresztül, hogy elérjenek az alvilág kapujához, amit Hél kutyája Garm őrzött. Szleipnir bátran átugrik Garmon. Egyre mélyebbre mennek Hel birodalmába, mély szakadékok és meggyötört lelkek hada között. Még lejjebb találkoznak köpködő kígyókkal és Nidhogg sárkánnyal, aki a vérüket szívja a földi vétkezőknek. Végül elérnek az alvilág királynőjéhez, Helhez, aki megígéri, hogy kiadja Baldrot, ha minden teremtmény a földön ejt egy könnycseppet érte. Mindenki sírt, egy magányos, öreg óriásnő (Töck) kivételével, így Baldr továbbra is Hel birodalmában marad a végső csatáig. Azt mondják, hogy a gazdák mindig meghagyták az utolsó köteg gabonát Szleipnirnek abban a reményben, hogy így Odin nem károsítja meg őket, amikor arra jár.

Néhány régi Gotlandon talált kő egy jól felszerelt lovast ábrázol nyolclábú lován. Feltételezhető, hogy ezek a képek Szleipnirt jelenítik meg. Szleipnir nyolc lába úgy is értelmezhető, mint a sebesség metaforája. Vannak azonban példák a szibériai sámánoknál, akikről azt mondták, hogy vannak nyolc lábú lovaik, amivel eljutnak a mennybe és az alvilágba."

Nincsenek megjegyzések: