2017. június 26., hétfő

Fesztiválszezon

Több fesztivál is esett a júniusi időszakra, amelyeken részt vettem, mint jógaoktató. Az egyik az általunk szervezett Napforduló Jógafesztivál, melyen én magam csak az általam megtartott Detox-jóga óra erejéig tudtam jelen lenni, de amúgy egész nap tartottak órát az atmás oktatók. Idén nem jutott annyi időm ennek a fesztiválnak a megszervezésével foglalkozni, mint az előző években, de azért megvolt, jó volt, és az időjárás is rendben volt. a fesztivál június 18-ra esett, vasárnapra, és a szabad téren, a Margitszigeten tartottuk. Az eső nem esett, és délutánra a Nap is előbújt. Én fél 12-től tartottam Detox-jóga órát, és több, mint 30-an voltak jelen rajta, lelkesen végigcsinálták a sorozatot. legalább tíz másik stúdió tartott még jógás programokat párhuzamosan a réten, így mindenki olyan jógaórát választhatott, amilyen tetszett neki. Még vasárnap délután elindultunk a Balatonra a családdal, de a jógaórák tovább folytatódtak. 

Pár nap nyaralás után a Balaton északi partja felé vettük az irányt, ahol az Everness fesztiválra voltunk hivatalosak. Orsi és Lola tavaly is részt vettek rajta, nekem pedig ez volt az első Everness-élményem. A program új helyszínen debütált, amit még be kellett lakni. Én pénbtek reggel 7-kor tartottam Detox-jógát az Evertest sátorban. Minthogy a szállásunk kb 2 km-re lehetett az Evernessnek otthont adó campingtől, időben elindultam gyalogosan, hogy odaérjek 7-re. Közben komolyabb szélvihar kerekedett, és mire odaértem a Pelso Campingbe, az Evertest sátor félig összedőlt, vagyis pár oszlopa le volt fektetve. Így a jógaórát a füvön tartottuk, a szabad ég alatt, de így is sokan csatlakoztak és végigcsinálták. Utána körülnéztünk a fesztiválon, volt sok ezoterikus sátor és kunyhó, mindenféle árusok, az étel-felhozatal viszont döntő mértékben vegán volt, ami jó hír. 

A fesztiválon volt egy csomó érdekes program, amire szívesen elmentünk volna, de két gyerekkel egy kicsit nehéz volt összehozni a dolgot. Úgyhogy a legtöbb időt a gyerekszigeten töltöttük, meg a játszótéren, de azért egy-két előadás részleteit sikerült elkapni. Orsi is tartott előadást a terhesség közbeni vegetáriánus étrendről, illetve babás jógát is tartott volna vasárnap, ám ez az utolsó nap már ilyen afteresre sikerült, főleg, hogy vasárnap reggel még egy jó kis zuhé is volt. Mindenki a pakolással és a hazautazással volt elfoglalva, így már nem nagyon jutottak el a vasárnap délelőtti programokra. Mi is játszottunk egy kicsit a gyerekekkel, majd néhány árussal még azért kialakítottunk egy-két kapcsolatot a jövőbeni együttműködés reményében. 

Jövőre részletesebb programmal készülünk, lesz előadás és jógaórák, de lehet, hogy még hangterápiás meditáció is lesz. A Jam színpad idén nagyon jó volt, a nagyszínpad is, amit elkaptunk belőle, illetve a hangutazós sátorban szerettem volna kicsit többet lenni, mint amennyit sikerült. Jövőre talán jobban összejön.

Nincsenek megjegyzések: