2017. június 30., péntek

Kettlebell Games beszámoló

Július 1-én zajlott a Kettlebell Games verseny Zágrábban, a Giryatrija Gym rendezésében. Az idei verseny a második alkalom, melyre Ivan Denisov is eljött és több számban versenyzett. A verseny sajátossága, hogy nem a klasszikus tíz perces biathlon és hosszú ciklus versenyszámokban lehet indulni, hanem öt és háromperces számokban, egy golyóval  is, illetve fél órás időtartamban van félmaraton és triathlon is (lökés, hosszú ciklus, szakítás 10-10 percben, de csak egy golyóval). Én tavaly 16 kg szakításban csináltam félmaratont, 622 ismétlés jött össze. Idén a 20 kg-val céloztam meg a 600 ismétlést. A versenymezőny már népesebb volt, mint tavaly, a négy budapesti versenyzőn kívül voltak Kiskunhalasról és Kecskemétről, illetve Ceglédről is, de jöttek még lengyelek, osztrákok és szlovének is. 

Sanyi és Dávid 5 perces biathlonban indultak. Dévidnak ez volt a második versenye 24 kg-val. 46-ot lökött, és 76-ot szakított. Sanyi 28 kg-val indult, életében először. Ő is 46-ot lökött és 96-ot szakított. Ezzel az eredménnyel második lett Ivan Denisov után, aki szintén 28 kg-val biathlonozott. Dino, azaz Lékai Dénes most indult élete első versenyén. 20 kg hosszú ciklust csinált öt percben, 57 ismétléssel lett a negyedik. Utána csinált még egy heavy sprintet 36 kg LC-vel, 35 ismétléssel lett hatodik helyezett. 

Én fél óra alatt csináltam 560 szakítást, de már kb a felénél legszívesebben letettem volna. Aztán valahogy átestem a holtponton, váltogattam a kezeket és csak meglett a fél óra! 600 ismétléssel meglett volna a CMS (Mester-jelölt) szint, de ez most elmaradt. Jövőre talán 24 kg-val megpróbálok egy félmaratont. 

A verseny egyébként egy füstös night klubban zajlott, élő DJ-zenére. A levegő lehetett volna kicsit több, de amúgy jó volt a hangulat, és mindenkim lelkesen mérte össze az erejét. Ivan Denisov szintjéig még persze sokat kell fejlődni, de mindig inspiráló látni, ahogy versenyez. Részemről köszönöm a felkészítést edzőmnek, Barcsik Lászlónak, aki szintén ott volt, de mivel eltört a kézfeje, ezért csak bal karral lenyomott fél óra hosszú ciklust 16 kg-val. Most pedig visszatértünk és kezdjük a felkészülést az őszi verseny-szezonra. Nekem még legalább három versenyem lesz ősszel: Serbia Open, Kecskemét Grand Prix és Slovenia Open, Sanyi pedig a szöuli világbajnokságra is készül. Folytatjuk a munkát a BSK Crossfightban. 

Nincsenek megjegyzések: