2011. december 30., péntek

Yoga Synergy az Atmában!

Nagy hirtelenséggel (majdnem) az utolsó pillanatban derült ki, hogy január 8-án, vasárnap Yoga Synergy workshop lesz az Atma Pestben, méghozzá 2x3 órában, 9-től 12-ig és 2-től 5-ig. A workshopot Roman Kouzmenko, egy orosz származású, de Aursztráliában élő jógaoktató fogja elkövetni. Több, mint tíz éve tanít jógát, és a South Side Yoga Studio igazgatója Melbourne-ben. Fiatal korában kezdett atletizálni, és huszonéves korára képtelen volt bármiféle fizikai mozgásra fájdalom nélkül. Fordulópontot csak a rendszeres jóga-gyakorlás hozott. Most Roman teljes idős jóga-oktató, és a Yoga Synergy alapítóinak útmutatása szerint oktat. Simon Borg Olivier, a Yoga Synergy rendszer egyik létrehozója 2011 nyarán maga is tartott egy nagy sikerű workshopot Budapesten, és felkeltette a résztvevők kíváncsiságát a Yoga Synergy rendszer Iránt, amelyben ugyanúgy ászana-sorozatok vannak, mint például az astangában, de a gyakorlatokat folyamatos mozgással végzik, és nem tartják ki az egyes pózokat. Néhány szó az általam még nem nagyon ismert, de kíváncsian várt jóga-rendszerről: 



A Yoga Synergy egy dinamikus mozgó meditáció, ami fejleszti a keringési rendszert, az erőt és a hajlékonyságot, valamint a belső egészséget, energiát, kecsességet és a stressztűrő képességet. Ez egy astangán alapuló vinyásza flow-jellegű meditatív gyakorlás, amely összekapcsolja a pózokat a légzéssel, miközben fenntartja az anatómiai és fizikai összhanggal kapcsolatos tudatosságot, és lehetővé teszi, hogy a tanulók a saját ütemükben fejlődjenek. 

A Yoga Synergy ugyanolyan dinamikus és ugyanakkora kihívás,mint bármelyik klasszikus jógastílus, és legegyszerűbb és legkönnyebb formájában annyira lágy és gyengéd, amennyire szeretnénk, és az egyéntől függ, hogy mennyire keményen dolgozik a Yoga Synergy-ben, így a haladó gyakorlók és a kezdők számára is nyitva áll. 

Roman egy gyakorlati kurzust fog tartani, amelyben a jóga-mozgás elveire és alapjaira koncentrál, és arra, hogyan alkalmazhatjuk ezeket az eredeti fizikai hatha-jóga gyakorlása közben. A kurzus az idegrendszer megnyugtatására és kiegyensúlyozására koncentrál a rekeszizom- vagy hasi légzést alkalmazva, miközben a pózokban megtartjuk a hasfalat. Ezeknek az elveknek a hétköznapi életbe való átültetése segíthet az ízületek és az izmok regenerációjában és stabilizálásában, megelőzi és gyógyítja a sérüléseket, és megkönnyebbülést okot a fizikai és érzelmi fájdalom esetén. Roman egyszerűen elsajátítható Yoga Synergy technikákat fog ismertetni, amelyek javítják a keringést, és elősegítik az ízületek és szervek optimális egészségi állapotának elérését.  


Az egynapos workshop részvételi díja 10 ezer Ft, jelentkezés és befizetés: Tánczos Tünde 2662258, 06304183461, Email: info@atmacenter.hu 


És a végére egy kis kedvcsináló Simon Borg Oliviertől:

Nincsenek megjegyzések: