2019. december 30., hétfő

A kétéltű tudat 2. rész

Újabb részlet Soós Jóska leírásából a hét sámáni tudatszintről:

"A gurgulázó éneklés, a hullámzó mozgás és a tenyerek tapsolása által tapasztalhatjuk meg ezt az erőt. Utána fordítsuk meg a mozdulatot. Ahelyett, hogy előre, oldalt, és hátra mozgatnánk a kezeinket, majd tapsolnánk (úszó mozdulat), fordítsuk meg, és mozgassuk a kezeinket magunk felé, majd kifelé, előre, és végül össze, befelé. Az úszó mozdulattal kifelé törekszünk a vízből. Összekapcsolódunk azzal, ami kívül van, a hétköznapi világgal. Az ellentétes mozdulat olyan, mintha befelé mennénk, a mikrokozmosz megtapasztalásához.
Ezekkel a mozdulatokkal és az énekkel megtapasztalhatjuk a második csakrát, a harát, a hasunkat, ami a személyes energiaközpontunk. Jelen van benne a fizikai elektromosság is, és onnan bontakozik ki a harmónia önmagunkkal.

A kisagy (cerebellum) az ős-agyunk, mely a paranormális élményt is tartalmazza, amely nagyon ősi. Még az egysejtű szervezetek is rendelkeznek vele. Arra használják, hogy més sejtekhez kapcsolódjanak, és még a kozmosszal is, és önmagukhoz kapcsolódjanak. Ez a kapcsolat azt jelenti, hogy tudatossá válunk a létezésünkről, a kapcsolatunkról más hasonló élőlényekkel, és más lényekkel, a bolygókkal, a kozmosszal és Istennel is.
Az indiai és az indián mitológiában is a teknősbéka tartja a hátán a világot. A teknős a szárazföldön és a vízben is lakik egyszerre. A kétéltűek valójában a legősibb föld-lakók. Ők a valódi őseink, akiknek most is megvan az életmódjuk, a szokásaik, és akikkel valaha éreztük a kapcsolatunkat.

Lepenski Virben, Jugoszláviában (ma Szerbia), a Duna déli partján, a vaskapunál mintegy harminc éve feltártak egy fontos régészeti lelőhelyet. Útépítés közben egy nagyon ősi halászfalura találtak, mely 6-8000 éves lehet. A közelben nagy, lapos, faragott köveket találtak, némelyik 3 méter hosszú is volt, melyek hal-embereket ábrázoltak, némelyiknek hosszú bajsza volt, mint a harcsának. Az érdekessége az, hogy a bogumilok sírhelyein Dél-Boszniában, akik középkori eretnekek voltak, hasonló emberábrázolásokat találtak.
A székelyeknél, a szerbeknél és a mongoloknál most is divat a hosszú, lógó bajusz viselete, mint ahogy Kínában is. Kínában egy különleges béka-templom is volt, ahol szertartásokat is végeztek.

Van egy béka-medálom, mely egy régi perui sírból származik, és kagylóból készült, ami a hangot jelképezi (a kagylókat gyakran használták hangkeltésre). A medált készítő ember a béka-testvériség tagja volt. Amikor hordom ezt a medált, akkor érzem a kapcsolatot a békával és a kétéltű tudattal."

-->

Nincsenek megjegyzések: