2019. december 23., hétfő

A kollektív tudat 1. rész

Újabb rész Soós Jóska leírásából a hét sámáni tudatszintről:

"2. A kollektív tudat
Különböző módszerek léteznek a tudat genetika szférájának eléréséhez. Például gondolhatunk az apánkra vagy a nagyszülőnkre, vagy az őseinkhez fűződő kapcsolatra. Ekkor képeket fogunk látni. Tamás Bácsi azt javasolta, hogy látogassunk meg régi temetőket, mert különleges hangulatuk van. Ezt szinte minden vallásban megteszik, hogy megtartsák a kapcsolatukat az ősökkel.
Ha kapcsolatba léptünk az asztráltest meridián-rendszerével, akkor a hétköznapi világ háromdimenziós volta feloszlik. Ekkor megtapasztaljuk az időtlenség dimenzióját, melyben korlátlanul áramlik az idő, a múlt, jelen és jövő béklyói nélkül. Ezekben a pillanatokban gondolhatunk bizonyos személyekre vagy civilizációkra, az egyiptomiakra, az atlantisziakra, a druidákra, stb. vagy valakire akit kedvelünk, vagy nem kedvelünk.
Visszakövethetjük egy falu vagy város, az országunk vagy nemzetünk történelmét, vagy akár az egész emberiségét. A részletek nem fontosak, de a középvonal, a történelem struktúrája és mindennek a személyes megtapasztalása lényeges. Ezzel együtt jár a karmikus múlt. A genetikus múlt az, amit az őseink, a vér szerinti rokonaink adtak tovább, míg a karmikus történelem egy spirituális kapcsolatot jelent. Lehet, hogy jó kapcsolatot érzünk egy kínai emberrel, de viszályban vagyunk a szomszédunkkal.
A karmikus kapcsolat sokkal gazdagabb és szélesebb, mint a genetikai. Fizikailag, pszichológiailag és asztrálisan is tapasztaljuk. Például lehet, hogy nem érzünk fizikai kapcsolatot egy pápuával, de nagyon tudunk kapcsolódni pszichésen és asztrálisan.
Az állatokkal, tárgyakkal és eseményekkel is érezhetjük a karmikus kapcsolatot. Vannak olyan emberek, akik kapcsolatot éreznerk a Francia Forradalommal, vagy Atlantisszal.
Egyszer azt mondtam Tamás Bácsinak, hogy semmit sem tudok a dédnagyapámról. Azt javasolta, hogy gondoljak rá, és hangolódjak rá arra, hogy van. „Tedd fel a kérdést, hogy hol van most a dédnagyapád szelleme!”
Úgy tartotta, hogy valakinek a lelke mindig és mindenhol jelen van és érezni lehet, különösen ha van genetikai kapcsolatunk is vele. Amikor nem éreztem semmit, azt mondta: „Csak hét helyen lehet: előtted, mögötted, tőled balra, tőled jobbra, fölötted, alattad, vagy benned. Sehol máshol nem találhatunk meg valamit, amit keresünk.”
(Megjegyzés: ez a hét kozmikus irány, melyet a sámáni hagyományokban is tisztelnek: a négy égtáj, kelet, dél, nyugat és észak, az Alsó, Felső és a Középső Világ.)
-->

Nincsenek megjegyzések: