2019. december 18., szerda

A személyes tudat 2. rész

Újabb rész Soós Jóska leírásából a hét sámáni tudatszintről:

"Ezek a képek hozhatnak pozitív változást a személyiségünkben, vagy még meg is gyógyíthatnak. Amikor meggyógyítottak, akkor mi is meg tudunk gyógyítani másokat hasonló módszerrel. A felmerülő képekkel együtt különféle érzelmeket élünk meg, mint a boldogság, erő, vagy éppen az ellenkezőjét, bánatot és erőtlenséget. Mindezt a megfigyelő szemszögéből kell megtapasztalnunk. Amíg azonosítjuk magunkat velük, addig sebezhetők vagyunk. Amikor ebből a szemszögből tekintünk rájuk, Akkor a negativitás nem tud elérni, de a pozitív dolgok tudnak segíteni a változásban.- Amikor a képek és az érzelmek magukkal ragadnak, akkor a negativitás le fog húzni, a pozitivitás pedig képtelen lesz megváltoztatni. A történések mágikus körén kívül kell helyezkednünk, mindegy, hogy pozitívak vagy negatívak. Ez az alapja a mágikus kör felrajzolásának a mágiában, vagy a kabbalában. „Ami a körön kívül van, az nem tud hatni ránk”, de hasznát vehetjük.
Néha a képek mellett hangok, illatok, ízek vagy gondolatok is megjelennek. Gondoljunk, például egy almára. Tamás Bácsi egyszer azt mondta:” Fogd nem ezt a szép almát a kezedbe, és utána hagyd, hogy mindenféle almák megjelenjenek az elmédben.” Mindenféle almák jutottak az eszembe, még olyanok is, amik nem is léteznek. Az a kreatív képzelet, vagyis a fantázia. Meg kell tanulnunk különbséget tenni az emlékezet és a kreatív képzelet, és a megérzések között. A módszer abban áll, hogy a felmerülő képeket olyan módon merítjük ki, hogy kiüresedjünk. Lehet, hogy látunk tíz vagy tizenötféle almát, még nemlétezőket is, és hirtelen nem jelenik meg több alma, hanem teljesen más dolgok. Akkor kell kitartónak lenni, és azt mondani, hogy „még több almát akarok látni.” Erőltetni kell.
Ekkor hirtelen, és tapasztalatból beszélek, megjelenik egy alma, mintha egy hatalmas zöld felszín lenne pöttyökkel, mintha mikroszkóppal néznénk. Az alma annyira felnagyítódott, hogy látjuk a pórusait. Ebben az állapotban, és egy ilyen gyakorlat után érzékelni fogjuk tudni a mikroszókpikus és makroszkópikus valóságot. Folytatni kell azonban, akkor is, ha elfáradtunk. A fáradtságot és a többi akadályt is meg kell tapasztalni. Amikor végül kiürülünk, a tárgy másik aspaktusai jelennek meg. A vörös almával együtt például megjelenik a zöld szín. Minden esetre olyan dolog, aminek van valami köze van a tárgyhoz.
Az élményeinkben annyira vissza kell menni, amennyire csak lehetséges, és meg kell próbálni érzékelni a születés előtti állapotunkat. Ebben az időszakban nagyon aktívak vagyunk. Akkor alakulnak ki a sejtek, és kiegyensúlyozottak, egészségesek és erősek vagyunk. Ez a legvitálisabb időszak. Ennek az időszaknak a megtapasztalása lehetővé teszi ennek a pillanatnak a pozitív befolyásolását, és az anyát is újból megtapasztalhatjuk. Ez segíthet abban, hogy kiegyensúlyozottabb és szociálisabb emberi lénnyé váljunk."
-->

Nincsenek megjegyzések: