2019. december 6., péntek

A hét sámáni tudatszint 3. rész

Soós Jóska leírása a hét sámáni tudatszintről, újabb rész:
"A hatodik szint a fény-tudat. Amikor a kristály elkezd mozogni, sugárzássá, fénnyé gyorsul. A fotonok bejárják az egész univerzumot és közben információkat gyűjtenek. A fotonok, vagy a fény még finomabb szubsztanciát alkotnak, mint a kristály. Így vannak olyan fotonok, melyek sok millió éve utaznak. A fény az ősrobbanás óta létezik.
Úgy gondolom, hogy van olyan fény, ami más dimenziókból jön, például a fehér fény álmomban, a temetőben. Ez bárkivel megtörténhet. Néha véletlenül történik, amikor sokkot kapunk. Ekkor az első becsapódást fehér fényvillanásként érzékeljük.
Egy spirituális ember össze tudja gyűjteni azt a fényt és be tud lépni a tudatába. Ez a tudat hatodik szférája, a fény-tudat.
(Megjegyzés: Jóska itt ismét csak az evolúciós elmélethez kapcsolódó ősrobbanásra hivatkozik, holott a különböző ősi teremtésmítoszokban a finomabb elemekből, a hangból és a fényből sűrűsödik össze a fizikai, háromdimenziós valóság. Az azonban valós tény, hogy a foton, a fény-részecske vagy elektromágneses hullám hírvivőként és a háromdimenziós valóság korlátait jelképező elem. A háromdimenziós téren belül például a fény sebessége a végsebesség, mely minden, részecske-természetű és ezáltal háromdimenziós kiterjedéssel bíró részecske mozgását behatárolja.)
A hetedik szféra a hang-tudat, mert kezdetben volt az Ige, vagy ahogy egy ateista mondaná, az Ősrobbanás. Ha eléggé érzékenyek vagyunk, akkor hangként is tudjuk érzékelni a fényt. Minden rezgésritmus és hang. A fény esszenciája a hangvibráció, a Kirlian-fényképezéshez hasonlóan amelyen csak a ragyogást látjuk, mely a tárgy lényege.
Hosszú idővel ezelőtt az ember felfedezte, hogy a hangok segítségével képes magasabb tudatállapotba kerülni. Ennek érdekében különböző szertartásokat használt, melyek során megtapasztalta a hangot.
A tudat hét szintje mindenféle kapcsolatban áll a hét csakrával. Az első csakra a személyes tudatot képviseli. A második csakra, a hara a kollektív, genetikai tudatosságot. A harmadik csakra a kétéltű tudattal áll kapcsolatba. A negyedik, a szívcsakra a víz lényekkel áll kapcsolatban. Az ötödik, a torokcsakra a kommunikáció központja a kristály-tudattal áll kapcsolatban. A hatodik, a harmadik szem-csakra a fény-tudattal áll kapcsolatban. A hetedik, a koronacsakra az átlépést jelenti a fénytől a hangig, a hang-tudatot képviseli.

-->

Nincsenek megjegyzések: