2019. december 25., szerda

A kollektív tudat 2. rész

Újabb rész Soós Jóska leírásából a hét sámáni tudatszintről:

"Néha spontán módon bekövetkezik a megérzés, hogy valaki jelen van körülöttünk vagy bennünk. Ez akkor is megtörténik, ha valaki éppen egy súlyos balesetet él át, mintha egy őrangyal a segítségére sietne az utolsó pillanatban. Mindenkinek van egy ilyen őrangyala. Ez az ősapánk, vagy még pontosabban az életerőnk megszemélyesülése, aki szeretne életben tartani bennünket. Ekkor mondjuk azt: „Olyan volt, mintha valaki jobbra forgatta volna a kormányt, sokkal gyorsabban, mint ahogy én meg tudtam volna tenni. Vagy: „Egy külső erőt éreztem, ami segített rajtam.”
Ha egy valóban erős szellemről van szó, akkor önmagunkon belül érezzük, mintha a Gondviselés volna, mely minden veszélyen átsegít. Olyan, mintha egy láthatatlan védőburok venne körül bennünket. Az ilyen eset azonban ritka, és nem szabad számítani rá. De kapcsolatba léphetünk egy személlyel a múltból.
Egy magyar pszichológus és pszichoanalitikus, Szondi (Szondi Lipót, 1893-1986), aki Svájcba költözött, és német nyelven írta könyveit, kifejlesztett egy módszert, melyben különböző emberek képeit használta. Megmutatta a képeket a pácienseinek, hogy megvizsgálja a reakcióikat, és felossza a rokonszenves, ellenszenves és közömbös kategóriákra. Igazából ez egy régi sámáni megközelítési mód volt, mely hasonlít a Rorschach-teszthez (melyben képeket kell meglátni a tintapacákban).
Magyarországon régi népszokás volt, hogy miután feltettek egy fontos kérdést, a nők olvasztott ólmot öntöttek a vízbe, és utána a megszilárdult ólomdarabból értelmezték a választ. Ez is ugyanaz, mint a Rorschach-teszt, de strukturáltabb. Szondi pszichológiai kapcsolatokról beszél a genetikai vagy karmikus kapcsolatok helyett. Néha új formát kell adnunk a régi gondolkodási struktúráknak, hogy ismét a jelenbe tudjuk hozni őket."
Megjegyzés: A fentiekben az alábbi meditációs technikákat ismertük meg:
  1. A temető meglátogatása és kapcsolódás az ősök szelleméhez.
  2. Kapcsolódás egy hely szelleméhez, történelméhez, személyesen vagy gondolatban elutazva oda.
  3. Időutazásban kapcsolódás a genetikai vagy a karmikus ősökhöz.
  4. Kapcsolat felvétele az őrangyalunkkal/őrző szellemünkkel.
  5. Kérdések megválaszolása olvasztott ólom/gyertyaviasz/tintapaca/jóskártya interpretálásával.
-->

Nincsenek megjegyzések: