2021. augusztus 23., hétfő

Az ébredő sámánerő

15. Teqsze paqo – a sámánerő felébresztése

Ezt a gyakorlatot phutuy-nak, vagyis az inka mag kivirágoztatásának is nevezik. Az előző gyakorlatban létrehozott energia-öveket is felhasználva, egyszerre töltjuk fel a nawi-kat a természet esszenciáival, és öntözzük meg mindegyik fajta számíval a gerinc tövében sarjadó Inka Növényt. Ez a növény a tudatosság energiája, mely a hetedik szintig fejlődhet, bár jelen pillanatban még a legmagasabb paqo-k is csak a negyedik szintet érték el. Az Inka Növény a Kundalini-energiához hasonló öntudatos energia, mely a sámán erejét adja. Így a phutuy gyakorlat tulajdonképpen a sámáni beavatás legfontosabb gyakorlata. 

  1. Hozd a figyelmedet a légzésedre és töltsd fel az energiabuborékodat a növények esszenciájával. Nyisd meg az energiabuborékod tetejét és fogadd be a számít a Kozmosztól! Nyisd meg az energiabuborékod alját, és ajánld fel a hucsát a Földanyának (előtte képzelj magad köré egy nagy kristályt)! Érezd az energetikai kapcsolatot a Földdel és a Kozmosszal!

  2. Fogadd el a számít a Földanyától is, cserébe a felajánlott hucsáért, és ajánld fel ezt a nektárt a Kozmosznak és a szerencsecsillagodnak! Ajánld fel az estrellád számíját a paqarinádnak és itu apudnak, és fogadd el az erejüket! Ezáltal összekapcsolod a három világban lévő lélekrészeidet (hanak pacsa – Felső Világ, kay pacsa - Középső Világ, ukhu pacsa – Alsó Világ).

  3. Hozd a figyelmedet a farokcsontod végére, amíg nem érzel ott bizsergést! Nyisd meg a sziki nawit és engedd le a gyökerét a legközelebbi nagy vízbe vagy a föld alatti vízbe! Ajánld fel a hucsádat a Vízanyának a gyökereden keresztül, majd fogadd be a Vízanya számíját, a „fekete fényt”. Hagyd, hogy ez az energia megtöltse a farokcsonti szemet és gyökeret! Alkalmazd a munay-odat és fond egybe a sziki nawit és a gyökerét egy fekete energia-övbe (jana csumpiba), mely körülöleli a derekadat! Érezd az erős kapcsolódást a Vízanyához és az energia áramát a medencéd körül!

  4. Hozd a figyelmedet a napfonati csakrára (qosqo nawi), és töltsd fel a felsorolt lépések szerint a Földanya vörös nektárjával, vörös övet (puka csumpi) formálva a köldök körül! Közben tartsd meg aktívan a fekete övet és a kapcsolatot a Vízanyával!

  5. Hozd a figyelmedet a szívcsakrára (sonqo nawi), és töltsd fel a felsorolt lépések szerint a Nap-apa arany nektárjával, arany övet (qori csumpi)  formálva a mellkas körül! Mindig maradjon meg a tudatosság párhuzamosan az alsőbb öveknél is!

  6. Hozd a figyelmedet a torokcsakrára (kunka nawi), és töltsd fel a felsorolt lépések szerint a Holdanya, Szélanya és a csillagok ezüst nektárjával, ezüst övet (qolqe csumpi) formálva a nyak körül!

  7. Hozd a figyelmedet a jobb és bal szemedre (phana nawi és lloqe nawi), majd a harmadik szemedre (qanchis nawi), és küldj egy bíbor sugarat a Kozmoszba, falajánlva a legtisztább szeretetedet az Ég-apának! Most, hogy felajánlást tettél, megkaphatod az áldó energiát az élő Kozmosztól! Hagyd, hogy átjárja a szemeidet és az elmédet, és áttranszformálja a kétségeidet vagy félelmeidet nektárrá! A bíbor öv neve kulli csumpi. Közben maradjon meg a tudatzosság és aktív kapcsolat az alsőbb övekkel is! 

  8. Most küldd le ezt a bíbor sugarat a gerincoszlopod mentén az inka maghoz, mely a farokcsont éa a napfonati csakra között helyezkedik el (a Kundaliní nyugvóhelyén). Ahogy az inka magból kihajt a növény, és fokozatosan növekszik, ajánld fel neki először a fekete energiát, majd a vöröset, az aranyszínűt és az ezüstszínűt is. Kérdezd meg a virágot, hogy mire van még szüksége a növekedéshez, és biztosítsd azt az energiát neki! Addig folytasd a gyakorlatot, amíg a virág el nem éri a fejtetődet, és ott egy bimbót formáz, vagy ki is nyílik! Figyeld meg a szirmait, a színét stb. Végül kérdezd meg a virágodat, hogy milyen számíra van szüksége ahhoz, hogy megteljen nektárral. 

  9. Most kérd meg ezt az öt energiát, hogy kerüljenek egyensúlyba az energiabuborékodban, és engedjék eltávozni az esetleges nehéz energiákat (hucsa) a lábaidon keresztül a Földanyába. Ajd hálát a csodálatos tapasztalatért, és amikor úgy érzed, hogy harmóniában és földelve vagy, akkor lassan nyisd ki a szemedet! Figyeld meg, hogyan lüktetnek az erő-öveid, mközben az inka virág megnyílik a fejed tetején, majd jegyezz le minden fontos élményt.

Nincsenek megjegyzések: