2021. augusztus 15., vasárnap

Toxikus kapcsolatok - a kígyó mérge

Az elmúlt két hétvégén hangszeres relaxáció vezető képzést tartottam, és sok hangfürdőn volt lehetőségem részt venni, mivel a résztvevők minden nap gyakoroltak párban. Az egyik alkalommal azzal az üzenettel kezdődött az uzatásom, hogy "Dolgozz a kígyó erejével!" Elindultam az Életfa felé, és azt láttam, hogy egy hatalmas, sokfejű fekete kígyó magasodik az Életfa fölé, és énfölém is. A kígyó számtalan szájából csak úgy dőlt, fröcsögött a méreg, egészen elborította a bőrömet. A méreg nagyon maró volt, sercegve égette a bőrömet. Ekkor egy sugallatot halottam: "Fáj, de tűrd a fájdalmat! Ha elhiszed, hogy bánthat a kígyó mérge, akkor a csontodig fog hatolni és megöl, de ha tudod, hogy nem árthat neked, akkor csak a bőrödet tudja megperzselni, de túl fogod élni." 

Ott álltam tehát a méreg-záporban, és hagytam, hogy a kígyó kiokádja rám az összes mérgét az összes szájából. Ekkor a kígyó némileg megkönnyebbült, de el is fáradt, és hanyatt dőlve elvágódtak a fejei. Nem kellett tehát szembeszállni vele ebben az esetben, csak bízni a saját erőmben és abban, hogy lepattannak rólam mérgező cseppjei, és hagyni, hogy kifáradjon. Azt is láttam a kígyón, hogy hiányzik neki a méreg, amit kifröcsögött magától, ezért újat fog termelni, gyűjteni, és megint kihányja rám vagy valakire. 

Utána a kép kitisztult és a mérges kígyó eltűnt valahová. Jöttek az erőállataim, és egy kő-emelvényre helyeztek. Miközben hallottam a hangszerek hangját, arra lettem figyelmes, hogy a gyökrécsakrámnál két egymásba tekeredő, vörös és kék kígyó jelent meg, majd még kettő, arany és fekete kígyó is megjelent, és függőlegesen táncoltak a testem felett a gyökércsakrámnál, mint a caduceus szibólumon található két egymásba fonódó kígyó. Ezek a kígyók már barátságosabb, gyógyító minőséget képviseltek, a színek alapján az arany a férfi minőség, a Nap, a fekete pedig a női minőség, a fekete ég vagy a Földanya. A vörös a tüzet is jelképezheti, míg a kék a vizet, vagy a levegőt. Végülis a négy, egymásba fonódó kígyó jelképezhette a négy elemet is, és szeretettel, az ötödik elemmel gyógyítottak. A négy kígyó egymás után megjelent a csakráimnál, egészen a fejem búbjáig bezárólag, és egyszerre táncoltak mind a hét helyen. 

Az utazásból az alábbi metaforákat szűrtem le: a kígyó egyaránt jelképezheti a betegséget okozó és gyógyító energiákat is. A fekete, sokfejű kígyó a toxikus embereket és toxikus kapcsolatokat jelképezte az életemben, akik rám okádják a hucsájukat, és általában nem tudom lebeszélni őket az ilyen játszmázásról, csak ellenállni tudok annak, hogy belerángassanak az áldozat-szerepbe, vagy éppen magukat állítsák be annak. Általában az emberek és a kapcsolatok sem toxikusak a kezdetüktől fogva, de némely diszharmonikus kapcsolatban bene van a potenciál, hogy félremehet és olyankor kezdődik el egymás bántása. A toxikus ember általában magában tartja a sérelmeit, elnyomja az érzelmeit, és nem néz szembe a traumáival. Így mindezek az elfojtott energiák egy erjedési folyamaton mennek keresztül, és ahelyett, hpgy szublimálódnának, inkább mérgezővé válnak. 

Ha felfedezünk egy ilyen kapcsolatot az életünkben, mogpróbálhatujk megtisztítani a kapcsolat energiaszálát a benne áramló hucsától a hucsa mikhuj gyakorlat által, de sok esetben el kell fogadnunk annak a tényét, hogy a másik fél nem hajlandó kilépni a játszmákból és őszintén dolgozni a kapcsolat átminősítésén (legyen az bárminemű kapcsolódás két személy között), és le kell válnunk róla, elhatárolni magunkat a további bántástól és a mérgező hucsa befogadásától a panaszkodó személy részéről. 

Amikor ezt a hucsát sikerül eltávolítasni vagy lecsökkenteni, akkor a Természet szellemei segítségünkre sietnek nem csak a csakrák fizikai aspetusainak gyógyításában, hanem a szellemi, érzelmi vonatkozást is gyógyítják. De az persze ritka, hogy mind a hét csakra esetében sikerül elérnünk a teljes tudatosságot és blokkoldást egy alkalom alatt. Minden esetre, amikor a toxikus hatást sikerül kivezetni vagy megszüntetni, akkor bele tudunk állni az erőnkbe, és  hatákonyabban tudunk dolgozni saját potenciálunk kiteljesítésén. 

Nincsenek megjegyzések: