2021. augusztus 8., vasárnap

Nawi Kicsaj - a hét szem megnyitása

A hét szem, vagyis energiakapu megnyitását és feltöltését tradicionálisan úgy végzik az Andokban, hogy egy paqo (orvosságos ember) a természetben (a hegyek között, folyónál stb.) mind a hét kapuhoz hozzányomja a mesáját (orvosságos zacskóját) és háromszor befújja rajta a számít az adott kapun keresztül. Ezután természet-kontemplációt végeznek, melynek lépéseit az alábbi, önállóan elvégezhető módon ismertetem:

1. Keresd meg az erőhelyedet a Természetben! Választhatsz olyan helyet is, ahol egy bizonyos esszencia (például a Vízanya esszenciája egy tó vagy folyó partján) erőteljesebben van jelen. Ülj le és csendesedj el, hangolódj rá a légzésedre és az energiabuborékodra!

2. Vidd a figyelmedet a farokcsot végéhez, amíg nem érzed ezt az energiaközpontot lüktetni, bizseregni. A Munay, vagyis a szeretet erejével koncentráld szándékodat a sziki nawira. Nyisd meg ezt a kaput, mint egy kamera "szemét", és engedd összekapcsolódni a Vízanyával. Ha előtted van egy természetes víz, akkor azzal, de ha száraz helyen ülsz, akkor a Föld alatt húzódó vízerek felé. Képzelj magad köré egy nagy kristályt, majd annak rendező energiáján keresztül ajánld fel a hucsádat a Vízanyának, Mamakócsának.

3. Fogadd be a számít a sziki nawin keresztül. Ha maradt még hucsa az alsó régiódban, akkor még egyszer felajánlhatod a Vízanyának, majd töltekezz fel ismét számíval.

4. Ismételd meg a 2-3. lépést a napfonati csakrával (qosqo nawi), befogadva a Földanya vörös számíját!

5. Ismételd meg a 2.3. lépést a szívcsakrával (sonqo nawi), befogadva a Nap-apa arany számíját!

6. Ismételd meg a 2-3. lépést a torokcsakrával (kunka nawi), befogadva a Szél, a Hold és a csillagok ezst számíját!

7. Végül vidd a figyelmedet a két szemedre és a harmadik szemedre, és ismételd meg a 2-3. lépést, befogadva a Kozmosz Apa (Wakantanka vagy Virakocsa) lila számíját. 

8. Kérd meg a lila számít, hogy kerüljön harmóniába az ezüst számíval, és így tovább lefelé, a fekete számíig. 

9. Kérd meg a Kozmosz, Hold, Nap, Föld és Víz esszenciáit, hogy kerüljenek harmóniába egymással az energia-buborékodban. Engedd bele a Földanyába a maradék hucsát, ha érzel még a buborékodban. Köszönd meg a gyógyítást a Természet szellemeinek, és írj fel minden jelentős dolgot, ami történt veled az utazás közben! 

Nincsenek megjegyzések: