2021. január 27., szerda

A Földanya gyógyítása

Egyes spirituális tanítók azt mondják, hogy a Földanyát, mint élőlényt és a Földön élő összes élőlény kollektív tudatát gyógyítanunk kell, mint ahogyan egy élő szervezet sejtjeinek egészsége is hozzájárul az egész szervezet egészségéhez, míg az egyes sejtekben felgyülemlő hucsa (kaotikus energia) előbb-utóbb az egész szervezet egyensúlyát is felborítja. Az Andok sámánjai szerint a hucsát, vagyis a kaotikus betegség-energiát az ember hozza létre a gondolataival, érzelmeivel, szavaival és tetteivel. Ezért kézenfekvő, hogy az első dolog, amit tehetünk a Földanya egészségének és egyensúlyának helyreállításáért, az a saját magunk hucsájának megtisztítása és átalakítása számivá, azaz fény-energiává. 

Puma azt tanítja, más q'ero sámánokkal ellentétben, hogy ne engedjük bele a hucsánkat a Földanyába vagy a folyókba, hanem a saját poqpo-nkon belül alakítsuk át számivá, és utána már ezt a számit küldjük tovább másoknak és a Földanyának is. A hucsa átalakítását számivá az előzőkben említett "Négy esszencia" gyakorlat is elősegíti. Ha a saját energiamezőnket megtisztítottuk, akkor kezdhetünk hozzá ahhoz, hogy mások (emberek, közösségek, helyek), vagy akár az egész Földanya hucsáját átalakítsuk számivá, és feltöltsük számival őket. Az Andok orvosságos emberei ezt az alapvető energetikai megközelítést használják a gyógyításban, de hangsúlyozni szokták, hogy míg pár évtizeddel vagy nemzedékkel ezelőtt sokkal könnyebben tudtak egész családokat, falvakat, közösségeket gyógyítani, a mai világ sokkal individualizáltabb, ezért mindenkiért egyenként kell imádkozni a mesa előtt. 

Pacsamama szamincsaj (A Földanya feltöltése fény-energiával)

Az alábbi gyakorlatot szintén Puma tanította nekünk. Nagy erők léteznek a kozmoszban, melyek Pacsamamára és a Föld lakóira vigyáznak, és mindig tudatosak minden folyamatról, ami itt a Földön zajlik. Hívhatjuk ezeket a galaktikus őrzőket és Fény-mestereket, hogy támogassák Pacsamama gyógyulását (és ezzel az Emberiség gyógyulását is).

Mindkét kezeddel nyújtózz az ég felé, és lélegezz mélyen háromszor. Hozd a jobb kezedet a szívedre, a bal tenyeredet pedig a napfonatra. Hívd először a bolygó fénymestereit (akik a Naprendszer fényét és egyensúlyát őrzik: "Hampuy Qoyllur Runa"; majd a csillagok fénymestereit (akik a többi csillag és bolygórendszer egyensúlya felett őrködnek a magasabb dimenziókban): "Hampuy Chaska Runa". Majd mondd a következőket: "Saminchay Pachamamata" ("Töltsétek fel Pacsamamát Fénnyel"), "Teqsi kanchay" ("Kozmikus Fény") és "Hampuy Pachamamapaq" ("Gyertek Pacsamamáért").

Vizualizáld, ahogy fényes, tápláló fény-nyalábok érkeznek az égből Pacsamamához és feltöltik a Földanyát minden irányból arany és ezüst fénnyel. Nem csak a Földanyát, hanem minden rajta élő tudatos lény energiamezejét is feltöltik a Fény-mesterek. Amikor úgy érzed, hogy a számival való feltöltés befejeződött, akkor köszönd meg a Fény-mestereknek, és búcsúzz el tőlük. Mindkét kezedet a szádhoz téve, lálegezz háromszor Pacsamama felé szeretettel és hálával. Teljes vagy. 

Ha rendszeresen gyakorlod a Pacsamama feltöltését számival (mint ahogy ez a Földőrzők feladata), akkor az ayni (egyensúly és viszonzás) törvénye alapján te is erőteljes áldásokban fogsz részesülni Pacsamamától, különösen olyan időkben, amikor a leginkább szükséged van rájuk.

Nincsenek megjegyzések: