2021. január 6., szerda

A harmónia rítusa - lélekutazás

Ezt a lélekutazást a Munay Ki Harmónia rítusának átadása előtt érdemes elvégezni, illetve utána is végezhetjük, gyakorlásképpen. 

1. Helyezkedj el ülve vagy fekve a lélekutazáshoz, és takard be a szemedet, ha zavar a fény. Kapcsold be a dobolás vagy csörgőzés felvételét, vagy saját magad játssz a hangszeren. Miközben lassan belekerülsz a révült állapotba, indulj el az Életfa felé. Amikor meglátod az Életfádat, akkor igyekezz belépni a fa törzsébe egy odún, nyíláson vagy ajtón keresztül, és indulj el lefelé, az Alsó Világba. 

2. Ereszkedj lefelé az Életfa gyökerei mentén, egyre mélyebbre és mélyebbre hatolva a talajban, a kövek között. Erőfeszítés nélkül tudsz haladni lefelé egy tóig. A tó fog megtisztítani a Középső Világbel egódtól, így merülj alá bátran a vízbe. Egyre mélyebbre és mélyebbre merülsz.

3. Végül a tóból kikerülvén egy csodálatósan szép, dús növényzetű, őskori világba kerülsz. Ez az Alsó Világ. Hívd Szacsamamát vagy Amarut, a kígyó szellemét. Hajolj meg előtte a tiszteleted kifejezéseképpen. Kérd meg, hogy hadd láthasd a világot az ő szemével, és lépj bele a testébe. Kezdj el siklani a kígyóval. Figyeld meg, hogy mit látsz, mit érzékelsz, mit hallasz! Érezd meg, hogy milyen érzés könnyedén levedleni a bőrödet, és vele együtt a múltadat, ami már nem szolgál! Köszönd meg Szacsamamának a jelenlétet, és haladj tovább.

4. Most kezdj el elmelkedni az Alsó Világ egén keresztül, és lépj be a tóba, amin keresztül leereszkedtél ide. Ahogy átúszol a tó vízrétegén, érezd, ahogy visszaöltöd magadra mindazt, amivel a Középső Világban azonosítottad magadat. Ezután érezd, ahogy újra emelkedni kezdesz az Életfa gyökerein keresztül a törzsébe, és onnan kilépve, búcsút intesz az Alsó Világnak. 

5. Itt, a Középső Világban hívd Otorongót, a Jaguár Anyát, és hajolj meg előtte, amikor megérkezik. Kérd meg, hogy hadd láthass a szemével - mit látsz ekkor? Mit hallasz? Mit érzel? Figyeld meg, milyen érzés zsákmányra vadászni - mennyire könnyű rátalálni az utadra az élet nehézségein keresztül! Milyen lesz majd rátalálni a következő kalandra ennek az életednek a végén? Köszönd meg a Jaguárnak a jelenlétet, és engedd útjára.

6. Most határozd el, hopgy a Felső Világba szeretnél utazni, hogy találkozz Kintivél, a Kolibrivel, és a Kondorral. Képzeld el azt, hogy száraz ágacskákat és vékony, száraz füvet gyűjtesz össze a kezeidbe, majd a földre helyezed, és két kő összepattintásával meggyújtod őket. Legyezd a lángot, amíg erőre nem kap, és figyeld meg a füstöt, ahogyan az ég felé emelkedik! Most képzeld el azt, hogy belépsz a tűzbe, és felfelé repülsz a felszálló füsttel együtt! 

7. Ahogy emelkedsz az égen, hívd a Kolibrit, hogy szálljon veled együtt! Amikor közeledik, hajolj meg előtte, és kérd meg, hogy hadd láthass a szemeivel! Mit látsz, mit hallasz? Mit érzel, amikor a növények között repkedsz, és a nektárt szívogatod a virágokból? Képzeld el, hogy milyen csodálatos lenne, ha mindig ilyen könnyen megtalálhatnád az örömöt az életedben! Amikor készen vagy, akkor köszönd meg a Kolibrinek, és engedd eltávozni. 

8. Képzeld el azt, ahogy egyre feljebb emelkedsz, és összesűrűsödnek körülötted a felhők! Olyan sűrűk lesznek, hogy ráléphetsz a felhőre, majd belesétálhatsz. A felhő ugyanúgy megtisztít mindentől, amit nem kell magaddal vinned a Felső Világba. 

9. Amikor kilépsz a felhők közül, hívd a Kondort, és hajts fejet előtte, amikor megérkezik. Kérd meg, hogy hadd láthasd a Felső Világot az ő szemével! Mit látsz? Mit hallasz? Mit érzel? Milyen érzés a Világ fölé repülni, és a teljes képet látni? A végén köszönd meg a Kondornak, és bocsásd útjára. 

10. A felhőkön keresztül térj vissza a Középső Világba, az Életfához, majd ereszkedj le a gyökereken, gonbafonalakon, a Földanya erezetén keresztül ismét az Alsó Világba, mintha a vízcsepekkel utaznál a hajszálerekben. A föld alatti tavon átérve újra az Alsó Világ dzsungelébe érkezel. Fogalmazd meg a szándékodat, hogy találkozni szeretnél Huascarral, az Alsó Világ őrzőjével.

11. Megkérheted az erőállatodat is, hogy vigyen el hozzá. Amikor megtalálod a kapuőrt, üdvözöld fejhajtással. Figyeld meg, hogy milyen, hogyan viselkedik, mit "mond" neked (a Szellemvilág lényei inkább telepatikus, holografikus úton kommunikálnak). Elvisz-e valahová? Megmutatja-e az árnyék-énedet, melyet elrejtettél a tudatalattidba? A végén köszönd meg neki a tanítást, és vegyél búcsút tőle. 

12. Most indulj vissza a Középső Világba, az égen, a tavon és a talajon keresztül, az Életfa tövéhez, hogy megtalálhasd Quetzalkoatlt, a Tollaskígyót, a Középső Világ őrét. Amikor Quetzalkoatl megjelenik előtted, akkor hajtsd meg a fejedet előtte. Kérd meg, hogy hadd repülhess vele, és hadd láthass a szemeivel. Quetzalkoatl az Idő ura a Középső Világban. Lehet, hogy régmúlt korokat fog megmutatni, és az emeberiség, vagy a te saját karmád, életciklusaid alakulását, és megmutatja, hogyan tudsz erőfeszítés nélkül mozogni az életen keresztül, mivel harmóniában vagy a világgal. Amikor mindent megmutatott, akkor köszönd meg neki, és vegyél búcsút tőle. 

13. Most indluj el ismét a Felső Világba, az Életfa lombkoronájától elrugaszkodva, a felhőkön át a Felső Égig. Hívd Pacsakutit, a Felső Világ őrzöjét, aki egy angyali lényként fog megjelenni (vagy mindenkinek másképpen). Kérd meg, hogy hadd láthass a szemein keresztül! Figyeld meg, hogy milyen érzés kilépni az időből, és megfigyelni, ahogy a múlt és a jövő egybeolvad a JELENBEN. Mit látsz? Mit hallasz? Mit érzel? Mleyn dolog felszabadulni a múlt húzóerejétől és a jövővel kapcsolatos félelemtől? A végén köszönd meg Pacsakutinak a jelenlétet, és engedd békésen tovább menni.

14. Most indulj el visszafelé a felhőn keresztül az Életfa tövéhez, a Középső Világba. Amikor visszaértél az Életfa tövébe, akkor köszönd meg az utazást az Életfának és Pacsamamának is. Lassan visszatérhetsz a fizikai testedbe és kinyithatod a szemeidet. Minden utazás végén lejegyezheted az üzeneteket, amiket kaptál, vagy a képeket, amiket megéltél. 

Nincsenek megjegyzések: