2021. január 8., péntek

A négy élet-esszencia

Puma tanított nekünk egy meditációt, melyben a négy élet-esszenciát hívjuk meg és aktiváljuk az energiatestünkben. Az inka ősök évezredeken keresztül keresték azokat a szent esszenciákat, melykel dolgozva elérhetjük a megvilágosodást, önmegvalósítást, öngyógyítást és a felszabadulást. 

1. Yachay

A yachay az insteni bölcsesség, a szakrális tudás. A yachay központja a homlokcsakra. Nem csak az őseink, az emberiség kollektív tudását tartalmazza, hanem a kozmikus bölcsességhez is hozzáférhetünk a yachay aktiválása által. A yachayt azáltal aktiváljuk, hogy a homlokunk előtt egy felfelé mutató háromszöget formázunk a hüvelyk- és mutatóujjaink összeérintésével. A yachay aktiválása által szert tehetünk arra az isteni bölcsességre, mely szükséges ahhoz, hogy elvégezzünk szolgálatunkat a családunk, közösségünk, a Föld iránt.

2. Munay

A Munay a szeretet, a szépség, az akaraterő központja, és a szívcsakra területén található, de az egész mellkast is betölti. Itt tudjuk aktiválni a feltétel nélküli szeretet erejét, mely akaraterőt és teremtő erőt biztosít számunkra. Ezt a központot aktiválva tudjuk sugározni a szépséget, feltétel nélkül szeretni, megvalósítani a dolgokat, erőteljes változásokat vagy gyógyulást előidézni. Érintsük a jobb vagy a bal tenyerünket a szívünkhöz, és ezáltal tudjuk aktiválni a Munay-t, vagy pedig elküldeni másoknak az akaraterőnkkel. 

3. Llankay

A Lllankay a szolgálatot, munkát, erőt jelenti, és szákhelye a hasüreg és a köldök alatti terület. Ezt az energiát használjuk arra, hogy szolgáljunk, támogassunk, segítsünk másokat, és dolgozzunk. A qosqo, vagyis a köldök alatti központ az, amelyik az érzelmek, energia és a fizikai munka átalakításáért felelős, ez az emésztő központ. Helyezzük a jobb agy bal tenyerünket a köldökre vagy alá, és aktiváljuk a lllankay energiáját, hogy legyen erőnk. pontenciánk másokat szolgálni és segíteni. 

4. Kawsay

A negyedik esszencia a kawsay, vagyis az életerő. Az univerzumban és a bolygónkon minden élőt átitat. Nem csak ahhoz van életerőnk, hogy éljünk, hanem ahhoz is, hogy életet adjunk, vagy továbbítsuk az életerőt mások felé. A Kawsay székhelye a kisedence és a gát. A spanyol gyarmatosítás idején a katolikus egyház megtiltotta az őslakosoknak, hogy a kawsayyal dolgozzanak, mert agy könnyebb volt kontrollálni őket. A Kawsay gyakorlása a megfigyelések szerint nagy erőt, szívósságot és önállóságot is ad. Hiszne ahhoz, hogy a fenti három esszenciát meg tudjuk valósítani, elengedhetetlen az életerő. Helyezzük a kezeinket a szeméremdomb elé egy csúcsával lefelé mutató háromszöget formázva, és így aktiválhatjuk a Kawsay-t. A Kawsay, mint életerő, gyügyító hatású is lehet. Ezt az erőt manapság csak a szexuális alkimia segítségével tudjuk behívni Puma szerint, de régebben az őseink az akaraterejükkel hívták be és továbbították másoknak a Kawsay-t, például a kezeiken vagy a légzésükön, a koncentráción keresztül. 

5. Négy esszencia - meditáció

Az alábbi meditációban a figyelmünket és a légzést fogjuk használni az esszenciák aktiválásához. 

Állj ki a Napra, vagy gondolatban képzeld oda a Napot a fejed fölé, amint a sugaraival a nyolcadik csakrádat (Virakócsa) melegíti. Minden esszencia a Napból ered, mely sohasem nyugszik le, és sohasem kel fel. 

Helyezd a kezeindet a homlokod elé, felfelé mutató háromszöget formázva az ujjaiddal. Hívd le a Yachay-t (isteni bölcsességet) a fejedbe, és engedd, hogy kitöltse az aurád fejrészét. Hívd az isteni bölcsességet, és hangoládj rá a tanításaira. Lélegezz be legalább hétszer mélyen az orrodon keresztül, és ki a szádon keresztül, miközben az adott területre koncentrálsz. Ezt mind a négy esszenciánál tedd meg.

Helyezd az egyik tenyeredet a szívedra, a másikat pedig a köldöködre vagy az alá. Hívd be a Virakócsából a Munay-t (feltétel nélküli szeretetet) a szívcsakrádba, és engedd, hogy betöltse az egész mellkasodat, vagy még azon is túl. Meditálj rajta, hogy a szereteted kiárad minden érző lény felé. A Munay a Yachay-nál eggyel "sűrűbb" energia.

Hívd be a Lllankay-t (szolgálat ereje) a köldök alatti területre, és engedd, hogy megtöltse a hasüregedet a köldök és a rekeszizom között. Meditálj azon, hogy szeretettel és bölcsességgel szolgálod embertársaidat, mivel a magasabban elhelyezkedő esszenciák mindig irányítják, minősítik az alcsonyabban fekvőket, például a bölcsesség irányítja a szeretetet, a szív irányítja a szolgálatot, és a szolgálat irányítja az életerőt.

Vegyél fel egy lefelé mutató háromszöget a két kezeddel a szeméremdomb fölött. Hívd be a Kwasay-t, az életerőt a Virakócsából is az eddigieknek megfelelően, majd a talpaidon keresztül a Földanyától, Pacsamamától is hívd be a Kawsayt. Engedd, hogy megtöltse a kismedencédet, majd a négy fénykör egybeolvadjon, és átizzítsa az aurád rétegeit. Küldj ebből a tiszta, finom energiából minden ismerősödnek, akinek szülsége lehet rá.

Amikor mind a négy központot aktiválod, fentről lefelé, akkor egy kettős hegyű kristályrácsba helyezed magad, melynek csúcsait a két háromszög képviseli. A kristályok csak számit, vagyis rendezett, finom emergiát képesek befogadni. A négy esszencia behívása és aktiválása tehát egyben egy önfejlesztő gyakorlat is. Végezd el minden nap, de különösen újhold és telihold idején, illetve a napfordulók napjain.

Nincsenek megjegyzések: