2021. január 15., péntek

A Napőrzők rítusa - lélekutazás

A Napőrzők rítusa a Munay Ki ötödik rítusa. Ezt a lélekutazást a beavatás előtt ajánlott elvégezni, de utána is lehet gyakorolni. 

Hunyd be a szemedet és jelenítsd meg magad előtt az Életfát. Fejezd ki a szándékodat, hogy az Alsó Világba szeretnél utazni, hogy találkozz a Földanya isteni női aspektusával, és megtapasztald ezt a női minőséget magadban is.

Képzeld el, ahogy lefelé haladsz az Életfa gyökerei mentén, egyre mélyebben a talajban, és a kövek között is erőfeszítés nélkül tudsz tovább süllyedni, amíg egy tóhoz nem érsz. Lépj bele a tóba, és mosd le magadról mindazt, amit a Középső Világban, a hétköznapokban magaddal cipelsz, amivel azonosítod magad. Amikor készen állsz, merülj el a tóban, és ereszkedj egyre mélyebbre, amíg a tó felszíne már magasan fölötted van. Végül megérkezel az Alsó Világba, egy csodálatos dzsungelbe.

Hívd Szacsamamát, a nagy Kígyót, a női elv megtestesítőjét. Köszönd meg, hogy eljött, és kövesd, amint erőfeszítés nélkül kúszik végig az aljnövényzet között. Egyre mélyebbre vezet az erdőben, míg végül egy tisztásra érkeztek, ahol a személyes Női Szentélyed található, közepében egy kő-oltárral, mely a szakrális női minőség általad ismert összes szimbólumát és archetípusát tartalmazza. Menj be, és fogadd be a látványt, az illatot, a szentély minőségeit. Ezenközben látni fogod, hogy Szacsamama egy istennő alakját veszi fel előtted.

Nézz fel rá, és hallgasd a szavait! Hogyan köszönt téged otthonodban? Odahív magához, és átölel a karjaival, miközben a tested minden sejtjét átjárja a fény és a szeretet hullámai. Idd be az érzést, amit Szacsamama ölelése közben érzel. Hangolódj rá arra, ahogy a saját női energiád mozog, kering a testedben. Meleg, arany színű fény áramlik a Földanyából a talpaidon keresztül fokozatosan a testedbe, eléri a gátat, majd egymás után a csakráidat, míg el nem éri a fejtetődet, majd itt elkezd lefolyni a tested felszínén, és végig a lábaidon keresztül leér a Földanyához, és visszáramlik belé. A ciklus újrakezdődik, és végtelenül folytatódik.

Az Istennő kienged az öleléséből, és észreveszed, hogy a templomod eltűnt, és egy ősi kő-kör közepén állsz. A körben állnak az Istennő különböző megnyilvánulásai, és a női szerepkörök megtestesítői: anyák, nagyanyák, gyógyítók, nővérek, dajkák, bábák, kertészek, mindenki, aki a Földről és lakóiról gondoskodnak.

Foglald el a helyedet a Napőrzők között, és köszöntsétek egymást. Érezd, ahogy felébrednek a sok közösen elvégzett szertartás, levezetett szülés, esküvők, évfordulók, elgyászolt halotti szertartások emlékei. Előtted a földön az istennő üzenetét láthatod a földbe vésve. Ezzel emlékeztet az ajándékra, amit kaptál, és amit meg kell osztanod a világgal. Mi az ajándékod? Lélegezz mélyen, és hallgass a szívedre, mert az már tudja. Ha mégsem érkezik meg a válasz, akkor a következő napokban vagy álmaidban még megérkezhet.

Most tegyél egy felajánlást az Istennőnek, egy ígéretet, amit végre is tudsz hajtani, hogy kifejezd a tiszteletedet. Mit fogsz tenni a Földért, a nőkért, önmagadért? Kérdezd meg a szívedet, mert tudja a választ.

Hajolj meg az Istennő előtt, és búcsúzz el tőle. Képzeld el, hogy elkezdesz emelkedni az Alsó Világ egébe, majd a tóban találod magadat. Emelkedj tovább a tavon keresztül, és vegyél vissza mindent, ami a Középső Világban hozzád tartozik. Majd ha kiértél belőle, haladj tovább fölfelé a talajon és az Életfa gyökerein keresztül, amíg meg nem érkezel az Életfa tövében lévő átjárón keresztül a kiindulási helyedre. Köszönd meg az Életfának az utazást, és térj vissza a fizikai testedbe, a fizikai valóságba, majd lassan nyisd ki a szemeidet. Ne felejtsd el leírni azokat a fontos dolgokat, amiket az utazás során kaptál!

Nincsenek megjegyzések: