2021. január 24., vasárnap

A Földőrzők rítusa

A Földőrzők rítusa (Kurak akullek karpay)

A Földőrzők rítusa a Munay Ki hetedik rítusa, és egyben a Hagyomány rítusai közül a harmadik és utolsó. Alberto Villoldo szerint a Földőrzők rítusát Kurak Akulleknek nevezik az Andoki paqo-k, ami arra utal, hogy az idős paqo „megrágja” a bölcsességet a fiatal tanítványok számára. Ez a rítus a Naprendszerünk és a kozmosz őrző angyalaival, szellemeivel köt össze, akik minden élet őrzői a Földön.

A rítus felemeli a tudatunkat a „földhözragadt” állapotból, és felszabadítja a lelkünket, hogy megkezdhessük utazásunkat a csillagokba, és így létezésbe tudjuk álmodni a világot, ahogy a régi teremtő „égi kertészek” tették azt, amikor benépesítették a Földet.

Bolygónk egy parányi porszem a mindent átható kozmikus sötétségben. Annyira egyedülinek látszik, hogy mindebből a nagy mélységből nem számíthatunk arra, hogy máshonnan érkezik majd a segítség, ami megment minket önmagunktól Ez rajtunk múlik. Azt mondják, hogy a csillagászat alázatossá tesz, és hadd tegyem hozzá, hogy jellemépítő hatása is van. Az én elmém számára valószínűleg nincs jobb példa az emberi beképzeltség hiábavalóságára, mint ez a távoli kép parányi világunkról. Számomra annak a felelősségét teszi elengedhetetlenné, hogy kedvesebben és együttérzőbben bánjunk egymással, valamint védjük és értékeljük ezt a halvány kék pöttyöt, az egyetlen otthont, amiről valaha is tudtunk.” (ezt Carl Sagan mondta, amikor 1994-ben a Cornell Egyetemen bemutatta azt a fotót parányi Földünkről, melyet a Voyager 1 űrszonda készített 3.7 milliárd mérföldnyi távolságról, az űrből.)

A kurak akullek beavatást a q'erok között csak a legkiemelkedőbb paqo-k kapják meg, egy másik kurak akullektől. Joan Parisi Wilcox szerint:

Az altomesayok legmagasabb szintje a kurak akullek, ami azt jelenti „A koka-levelek idősebb rágója”. 2004-ben a q'erok között csak két kurak akullek volt – don Mariano Apasa Machaqa és don Manuel Q'espi. A kurak nem csak arra képes, hogy kapcsolódjon Pacsamama energiájához és segítségül hívja a legerősebb Apuk támogató erejét, hanem a kozmikus energiákhoz is tud kapcsolódni, és ezeket planetáris szinten is tudja használni. A kurakokat néha hanak kawaknak is nevezik, ami azt jelenti: „legmagasabb látnok”, mivel össze tudnak kapcsolódni a legfinomabb energiákkal, melyek a hanak pacsából (a Felső Világból) jönnek. Egyes ritka kurak akullekekről azt is mondják, hogy magát a Teremtőt is segítésgül tudják hívni, akit Kamaknak neveznek univerzális vagy kozmikus szinten, és Pacsakamaknak vagy Virakocsának, amikor a világ teremtőjeként tekintünk rá.”

Na gondoljuk tehát, hogy a Földőrzők rítusának megkapásával kurak akullekké váltunk, viszont a Földőrzők felelősségét megkapjuk, és vigyáznunk kell földi bölcsőnkre és civilizációnkra, annak férfi és női isteni minőségeire és az ősök bölcsességére. Ezáltal elősegítjük az inka jóslat beteljesedését, mely szerint a Föld hatalmas lépésekben halad a kozmikus evolúció útján, és hamarosan galaktikus testvéreinkkel együtt tudunk dolgozni a három Világ egyesítésén.

Nincsenek megjegyzések: