2021. január 18., hétfő

A négy erőállat integrálása

Az andoki hagyomány négy fő erőállatáról már esett szó korábban: ezek a Kondor, a Puma, a Kígyó és a Kolibri. Az alábbi meditációban ezen erőállatok esszenciáit, erőit és áldásait integráljuk a poqpo-nkba, vagyis az energiatestünkbe. 

A négy erőállat integrálása

Lélegezz mélyen háromszor és képzeld el önmagadat egy kristály közepén! A kristály teljes mértékben magában foglalja a testedet és az energiatestedet is. 

Hívd a Kondor szellemét a kristályba, háromszor kimondva: "Hampuy Kuntur, Hampuy Kuntur, Hampuy Kuntur!". Ahogy mélyen lélegzel, emlékezz arra, honnan jöttél, és kapcsolódj össze szakrális gyökereiddel. Fogadd be a tisztaság, felszabadulás és szabadság energiáját a Kondor szellemétől! Válj kristály-kondorrá, mely képes magasan szárnyalni az égben!

Hívd a Puma szellemét a kristályba, héromszor kimondva: "Hampuy Puma, Hampuy Puma, Hampuy Puma!" Ahogy mélyen lélezel, emlékezz a csodálatos és erőteljes jelenlétedre az Ittben és a Most-ban! Tudatosítsd a fizikai testedet, és fogadd be a fizikai jólétet, az akaraterőt, a feltétel nélküli szeretetet, és a szépséget! Válj kristály-pumává!

Hívd az erőteljes Kígyószellemet a kristályba, háromszor kimondva: "Hampuy Amaru, Hampuy Amaru, Hampuy Amaru!". Ahogy mélyen belélegzel, emlékezz rá, hogy tudatos vagy, és te vagy a tudat! Tudatosítsd érzelmi jól-létedet és pszichológiai egyensúlyodat! Most kapcsolódni tudsz a kozmikus emlékezethez és a Földanya tudásához, bölcsességet és útmutatást kérhetsz tőle. Válj az isteni intelligenciává, mely erőfeszítés nélkül szolgál! Válj kristály kígyóvá!

Hívd az erőteljes Kolibri-szellemet a kristályba, háromszor kimondva: Hampuy Kenti, Hampuy Kenti, Hampuy Kenti!" Lélegezd be az örömöt és a boldogságot, az ünneplését annak, hogy életben vagy és mindenhol felfedezheted a szépséget, akárhová nézel! Minden helyzetet és személyt gyönyörű virágnak látsz, és a szépségük, örömük táplál téged is a nektárjával. Fogadd be a vezetés és kreativitás energiáját! Válj kristály Kolibrivé!

Lélegezz be háromszor mélyen, majd mondd, hogy "Hampuy" és utána a saját nevedet! (A "Hampuy" egy hívószó, kb. azt jelenti, hogy "Gyere ide", vagy "Hívlak"). Közben hívd vissza magad az összes párhuzamos dimenzióból, idősíkból és valóságból, ahol a lélekrészeid szétszóródhattak. Mondd ki: "Ez az én testem, ez az én palotám, ez az én templomom! Itt vagyok Pacsamamával."

A lélekvisszahívás fenti módja általában nem helyettesíti azt a beavatkozást, amikor egy hozzáértő sámán hozza vissza a lélekrészeinket, melyek súlyosabb traumák következtében szakadtak le. Ezek a lélekrészek ugyanis nem fognak maguktól visszatérni a mi hívásunkra, sőt, az sem biztos, hogy készen állunk a visszafogadásukra, hiszen bizonyos esetekben belső konfliktusok meglélése során  mi magunk küldjük el a lélekrészeinket a trauma elleni védekezés és a túlélés érdekében. De mivel minden olyan élethelyzet, tevékenység, benyomás, amelyben jelen voltunk, a lelkünk lenyomatát viseli magán, ezeknek az energiacsomagocskáknak a "visszakoncentrálása" az ittbe és a most-ba segíthet abban, hogy az elménk ne kalandozzon el olyan sokat a múltba, ne ábrándozzon azon, hogy "mi lett volna, ha...", illetve ne aggódjon a jövőben esetleg felmerülő vagy fel sem merülő lehetséges szituációk miatt. A legcéltudatosabban és leghatékonyabban az Itt-ből és a Most-ből kiindulva tudunk tervezni, és összeszedettebb állapotunkban lelkünk teljességével tudunk megélni minden bekövetkező pillanatot. Ehhez valóban jól hozzájárulhat a fenti meditáció rendszeres gyakorlása. 

Nincsenek megjegyzések: