2021. január 23., szombat

Kapcsolódás az Apukhoz

Az Andok orvosságos emberei mindig magukkal hordozzák a mesát, vagyis az "orvosságos csomagot", ami tulajdonképpen egy összehajtható oltár. A mesában erőtárgyak vannak, legtöbbször kövek, kristályok különböző hegyekről és szent helyekről. A kövek és egyéb kis erőtárgyak, melyek a mesában vannak, különböző Apukat (hegyek bölcs szellemeit), isteni erőket és szakrális esszenciákat képviselnek, mint egy zsilip, vagy adó-vevő az Apu és a sámán között. A mesa így hatalmas szellemi erővel rendelkező kapuvá válik, melyen keresztül a sámán gyógyítani tud, hívni tudja a segítő szellemeket, vagy utazni tud a Szellemvilágba.

Az alábbiakban szeretném elmondani azt a módszert, amit Pumától tanultunk a személyes oltárunk összeállításának kezdeti lépéseihez. Az oltár elrendezése a Csakana szimbólumhoz hasonlít, vagyis szükségünk lesz egy kőre vagy kristályra, amelyet középre fogunk helyezni, és négy másik kőre, melyeket a négy égtáj felé helyezünk el. Ezek lesznek a mesa fő kapui. Amikor megvannak a kövek, akkor üljünk le kelet felé fordulva, és egy textil alátétre helyezzük el az öt követ az égtájaknak megfelelően.

1. Pacsamama beavatása: Fogjuk a kezünkbe a középső követ, és álljunk teljes talpakkal a talajon. Hangolódjunk rá Pacsamamára, a Földanyára, majd hívjuk, hogy jelenjen meg a szelleme a szívünkben. Vegyünk egy mély levegőt, és mondjuk ki háromszor: "Hampuy Pacsamama, Hampuy Pacsamama, Hampuy Pacsamama", majd fújjuk bele Pacsamama szellemét háromszor a kőbe. Helyezzük vissza az oltárra.

2. Az erőállatok hívása: Üljünk le, és egyenként hangolódjunk rá a négy irányra, és hívjuk be az erőállatainkat. A keleti iránnyal kezdjük. Az az erőállat, amely keletről érkezik, a legfontosabb erőállatunk lesz. Folytassuk a déli, nyugati, majd az északi iránnyal. Az andoki hagyományban négy fő erőállat uralkodik a négy fő égtáj felé: a Kondor keletre, a Kígyó délre, a Puma nyugatra és a Kolibri északra. Azonban elképzelhető, hogy nekünk más erőállatok fognak érkezni.

3. Az Apuk beprogramozása: Üljünk le, és ugyanúgy meditációban vagy akár fizikailag az egyes égtájak felé fordulva, hívjuk be egy-egy hegy (Apu) szellemét. Ez lehet egy olyan hegy, ahol már jártunk, vagy még nem jártunk; egy olyan hegy, ami a lakhelyünktől ténylegesen abban az irányban található, de lehet, hogy teljesen máshol van. Az is lehet, hogy nem hegy, hanem völgy, tó, folyó, árok, vízesés stb. A négy égtáj felől érkező szellemeket avassuk be a négy kőbe, intuitíve kiválasztva, hogy melyik Apuhoz melyik követ kapcsoljuk. Fogjuk meg a keleti irány kövét, vegyünk egy mély levegőt, és mondjuk ki háromszor: "Hampuy ..., Hampuy ..., Hampuy ...", az adott irányból érkező Apu (hegy) nevét mondva (például Nanga Parbat, Mont Blanc, Kilimandzsáró stb.) majd fújjuk bele az Apu szellemét háromszor a kőbe. Helyezzük vissza az oltár keleti oldalára. Mind a négy kővel végezzük el a beavatást.

4. A kapuk beprogramozása: Fogjuk most mindkét kezünkbe a keleti irány khujáját (így nevezik az erő-köveket). Hívjuk a keleti irány Apuját, és kérjük meg, hogy a mesa keleti kapuját programozza be a Szeretet kapujának, amelyen keresztül gyógyítani tudjuk a kapcsolatainkat. Ezen a portálon keresztül fogjuk megkapni azt az energiát, mellyel meggyógyíthatjuk a szívünket és megszabadulhatunk a nehéz energiától. Fújjunk rá háromszor a khujára, és helyezzük vissza az oltárra.

Fogjuk most mindkét kezünkbe a déli irány khujáját. Hívjuk a déli irány Apuját, és kérjük meg, hogy a mesa déli kapuját programozza be az Életcél kapujának. Ezzel az erőteljes gyógyító energiával megkapjuk azt a tisztánlátást és támogatást, mellyel mindig tudni fogjuk, hogyan lehetünk a legjobb módon a családunk és közösségünk szolgálatára. Fújjunk rá háromszor a khujára, és helyezzük vissza az oltárra.

Fogjuk most mindkét kezünkbe a nyugati irány khujáját. Hívjuk a nyugati irány Apuját, és kérjük meg, hogy a mesa nyugati kapuját programozza be a Gyógyerő kapujának, mellyel a test, elme és a szív egészségén és jólétén tudunk munkálkodni. Ezen a portálon keresztül fogjuk megkapni az erőteljes gyógyító energiát, mellyel önmagunkat és másokat is tudunk gyógyítani. Fújjunk rá háromszor a khujára, és helyezzük vissza az oltárra.

Fogjuk most mindkét kezünkbe az északi irány khujáját. Hívjuk az északi irány Apuját, és kérjük meg, hogy a mesa északi kapuját programozza be a Bőség és Jólét kapujának. E portálon keresztül megkapjuk azt a bőség-energiát, amelyre szükségünk van ahhoz, hogy mindenünk meglegyen az életben - a pénzügyi bőség, valamint az energia a fejlődéshez és az evolúcióhoz. Fújjunk rá háromszor a khujára, és helyezzük vissza az oltárra.

A szertartás végén permetezzük be a mesát Florida vízzel vagy füstölőzzük meg. Köszönjük meg az Apuknak és Pacsamamának a jelenlétet és az áldást. Ezt a programozást csak egyszer kell elvégezni, és utána ennek megfelelően használhatjuk a mesát ley-vonalak (energiacsatornák) létrehozására a különböző valóságsíkok között. A mesa egy portál, mely a rendszeres használat és ima által tudja kifejteni áldásos hatását. Ha nem foglalkozunk vele, akkor nem fognak fejlődni ezek a kapcsolódások. 

Nincsenek megjegyzések: