2016. március 16., szerda

Zagreb Open 2016 beszámoló

Egy hete volt ez a verseny, de ma jutottam oda, hogy megírjam a beszámolót róla. Egyébként is el vagyok maradva a blogjaimmal, úgyhogy ez visszadátumozva jelenik meg. Idei harmadik versenyünk volt a Zagreb Open, négyen mentünk Budapestről. Örvendetes dolog, hogy összesen öt magyar kettlebell klub versenyzői vettek részt a zágrábi versenyen (Budapest, Kecskemét, Kiskunhalas, Fehérvár és Bonyhád), és sok érmet szereztünk a 100 versenyző között. A verseny nagyon színvonalasan és gördülékenyen volt megszervezve, negyed óránként kezdődtek a flightok, öt platformon, és mindenki tudta, hogy mikor következik. Az edzőteremnek volt egy udvara, ahol lehetett sütkérezni, bemelegíteni a kellemes tavaszi időben. A lökés és szakítás között volt elegendő pihenőidő, talán még túl sok is volt az a majdnem két óra. azalatt az ember könnyen kiesik a rajtkészültség állapotából és újra kell kezdenie a bemelegítést. Nekem váraqtlanul jól sikerült a lökés, 73 ismétléssel zártam, annak ellenére, hogy a technikámon még jócskán van mit javítani. Ez a két héttel korábbi 61-hez képest is szép haladás. A szakításban 120 volt a terv, de végül csak 98 jött össze, ez eggyel volt kevesebb a 2 héttel ezelőtti bonhyádi eredményemhez képest. Ezzel második helyet szereztem a 24 kg biathlonban, cazmai vetélytársam, Sasa Murahovski előtt, akit a következő versenyen mindenképpen szeretnék megelőzni. 

Dávid szintén második helyet szerzett 120 lökéssel és 155 szakítással 16 kg-s biathlonban, Sanyi pedig első helyet szintén 16 kg-s biathlonban, 119 lökéssel és 192 szakítással. Mindketten szépen fejlődnek, Sanyi már 24 kg-val indul a következő versenyen. Velünk volt még Gál Emese is, aki Laci irányítása alatt edz, de néha le szokott jönni hozzám a BSK-ba, hogy pontosítsuk a  technikáját. Mivel ő korábban versenyszerűen erőemelt, nagyon erős, és nagy jövője van a kettlebell sportban. Ez volt az első hivatalos versenye, ahol 2x12 kg hosszú ciklusban 89 ismétlést teljesített, ami pár napig világrekord is volt, bár azóta már meghaladták és jelenleg 94 ismétlés a világrekord az ő súlycsoportjában. De a versenyen első helyezést ért el. A dupla kettlebelles hosszú ciklus és biathlon idén kezdett terjedni a nők között is, bár valószínűleg arra még várni kell, hogy a világbajnokságon is megjelenjen a női számok között az egykezes szakítás mellett. Minden esetre a lányok nagyon lelkesek, sokan bevállalták a dupla hosszú ciklust. A verseny hivatalos eredményeit itt tudjátok megnézni.

A verseny végén csapatváltó és volt 24 kg lökésben, amibe Laci engem is beszervezett. Mivel én voltam a leggyengébb láncszem a csapatban, így én nyitottam 25 lökéssel 3 perc alatt. A többiek persze sokkal többet löktek, de nehéz volt behoznunk a többi profi csapatot, így negyedik helyen végeztünk az ötből. A verseny jó hangulatú volt, és örülök, hogy elmentünk. Magyarország jobban teljesít, legalábbis a kettlebell sportban! A következő megmérettetés a Kecskemét Open lesz április 23-án, amit Denis Vasilev edzői szemináriuma követ. Ha minden jól megy, itt kettlebell sport edzői vizsgát is fogok tenni, de ahhoz még sokat kell tanulnom addig elméletben és gyakorlatban is. 

A májusi lengyelországi Európa-bajnokságra is már 11 magyar versenyző nevezett. Én sajnos nem vagyok köztük, mert a versennyel egyidőben lesz a tavaszi Ashtanga elvonulásunk, amin ott kell lennem. A világbajnokság pedig idén Kazahsztánba lesz, így kérdéses, hogy hány magyar versenyző fog kijutni rá, ugyanis a replőjegy elég drága oda. Minden esetre nem annyira számít, hogy idehaza versenyzik az ember vagy külföldön, a legfontosabb ellenfél úgyis saját maga, önmagunkat kell legyőzni minden nap, minden edzésen. A magyar kettlebell sport egyre jobban terjed, örülnék, ha a jövőben minél többen próbálnák ki a versenyzést és nem csak fiúk, hanem lányok is rákattannának erre a szép sportra. 

Képgaléria

Gál Emese Hosszú Ciklus:



Szücs Gábor Lökés:



Szücs Gábor Szakítás:



Jakab Dávid és Jakab Sándor Lökés:



Jakab Dávid és Jakab Sándor Szakítás:

Nincsenek megjegyzések: